NB III.

2021.05.12. 08:12

Megyei rangadóval folytatják

A Kisvárda II. és a Sényő is győzelemmel hangolt az egymás elleni bajnokira.

MK

A Kisvárda II. és a Sényő ősszel megosztozott a pontokon

Fotó: KM-archív/Sipeki Péter

Hétközi rangadót, mi több, megyei derbit rendeznek szerdán Kisvárdán. A hazai egyesület második csapata a Sényő-Carnifex FC-t fogadja, a szezonban másodszor csap össze egymással az NB III. két, megyénkbeli gárdája.

A házigazda várdaiak remek formában vannak, tavasszal csupán kétszer szenvedtek vereséget, öt meccse nem győzte le őket senki, a széria utolsó négy mérkőzését egyaránt megnyerték. A Sényő döcögősen kezdte a tavaszt, de utóbbi nyolc bajnokijából csak egyet veszített el, és idegenbeli győzelemmel hangolt a szerdai összecsapásra.

Jó mérkőzésre számít

– A tavaszt picit nehezebben kezdték, de nem az az igazi arcuk, azóta egyértelműen látszik, hogy kiegyenesedett a csapatuk – beszélt a Sényőről Kocsis János, a Kisvárda II. trénere.

– Az élmezőny közvetlen közelében található minden szempontból, és nem véletlenül van ott, a kerete hivatott is erre, tapasztalt, rutinos játékosokból álló együttes. Pikantériát ad a találkozónak, hogy ez egy megyei rangadó. Meg­győződésem, hogy jó találkozó kerekedik ki belőle. Valamilyen szinten helyosztó mérkőzés, mert a Sényő is biztosan szeretne minél jobb pozícióban végezni.

Régebben sokakat megmozgattak az olyan mérkőzések, amelyeken két Szabolcs megyei gárda játszott egymással az NB III.-ban. Ezúttal sajnos szurkolók nem élvezhetik a megyei derbit, a találkozó zárt kapus lesz.

Ősszel nem született gól

– Megyei rangadónak nevezhető a mérkőzés – mondta Fiumei Viktor, a Sényőt irányító edzőpáros tagja. – Tiszteletre méltó a Kisvárda tavaszi szereplése. Második csapatról lévén szó, nehéz ellene készülni, mert a játékát nagyban befolyásolja a visszajátszók száma. Jó mérkőzésre számítunk, amin szeretnénk pontot vagy pontokat szerezni.

A két csapat november elsején találkozott egymással, Sényőn 0–0-ra végeztek a felek.

MK


Labdarúgás: NB III.

Keleti csoport, 35. forduló, szerda, 17.30. Kisvárda II.–Sényő-Carnifex FC, Kisvárda, v.: Zimmerman (Balla, Tóth Á.).

További mérkőzések: Eger–Tiszafüred, Salgótarján–Balassagyarmat, Mezőkövesd II.–Tiszakécske, BVSC-Zugló–Cegléd, Putnok–Sajóbábony, Tállya–Tiszaújváros, Hatvan–DVSC II., Füzesgyarmat–DVTK II., Gyöngyös–Jászberény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában