Komplex Drift Games

2021.06.22. 08:02

Motorozás, kamionhúzás és gumifüstölés Máriapócson

Kánikula várta a Komplex Drift Games versenyzőit és nézőit a RabócsiRingen.

KM

Zamecz Norbert nyerte a pro kategória versenyét

Forrás: Janics Attila

Különleges kánikulai programot kínált a hétvégén a máriapócsi RabócsiRing. A Komplex Drift Games szombati nyitányát az SG 300 robogósbajnokság első fordulója jelentette.

Az indulók végül komolyabb bukások és balesetek nélkül megúszták a motorozást. A 300 kört öt óra alatt kellett megtenni, ezt egyedül a győztes Scooter Maffia csapata teljesítette 4 óra 35 perc és 37 másodperc alatt.

Ezt követően jött egy kis pályaátalakítás, és felváltva edzhettek a pro és a pro 2-es kategóriák driftesei. Már a tréning is tartogatott néhány kellemetlen meglepetést, három autó kötött ki a falon, és rongálódott kívülről nézve hol többé, hol kevésbé. Szerencsére mindenki komolyabb következmény nélkül megúszta. Az izgalmas nyári napot a DJ Truck közreműködésével egy négyindulós DJ-verseny zárta.

Vasárnap is meleg várta a résztvevőket, a nap a kamionhúzók versengésével indult. Aztán jöttek a lóerők a drift szerelmesei pedig kíváncsiak voltak arra, hogy kedvenceik miként birkóznak meg a pályával, a hőséggel és egymással.

A kemény mag ott volt

A pandémia miatt kissé döcögősen induló szezon bár szolidabb érdeklődéssel bírt a két nap alatt, mint általában, azért a kemény mag tagjai néhány kivétellel ott voltak a RabócsiRingen. A pro 2-es futamon Dávid Filip győzedelmeskedett, a pro kategóriában pedig végül Zamecz Norbert állhatott a dobogó legfelső fokára.

Drift

Országos bajnokság, pro dobogósok: 1. Zamecz Norbert, 2. Piskolty Kevin, 3. Szántó Zoltán.

Pro 2 dobogósok: 1. Filip Dávid, 2. Nagy Imre Csaba, 3. Cselőtei Patrik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában