RabócsiRing

2021.06.15. 14:27

Nemzetközi gumifüstölés

Komplex Drift Games motorosok körözésével, kamionhúzó-viadallal.

KM

A driftesek mindig nagy csatákat vívnak

Fotó: archív, Mán László

Ezúttal kétnapos rendezvénynek ad otthont a máriapócsi RabócsiRing. Szombaton és vasárnap rendezik a Komplex Drift Games elnevezésű találkozót, amelyen nem csak a technikai sportágak ígérnek izgalmakat. A szombat a kétkerekesek vetélkedésével indul.

– Egyesületünk másfél évtizede foglalkozik drift- és motoros versenyek szervezésével – kezdte érdeklődésünkre Béres Szabolcs, a Hunakamo elnöke, a drifting.hu vezetője. – A 24 órás és a hosszú távú motorversenyzés nem újdonság, ám a Hunakamo az idén új sorozattal rukkol ki, mégpedig a robogósok többfordulós versengésével.

Több mint 300 kilométer

– A RabócsiRing a motorsport számos válfajának kínál kitűnő nyomvonalat, a különleges, katlanszerű kialakítás pedig remek rálátást nyújt a pályára. A szombati versenyen a motorosoknak 300 kört kell teljesíteniük, egy kör 1120 méter, így 336 kilométer vár az indulókra.

Vasárnap délelőtt a kamionok, pontosabban az azokat húzók kerülnek majd reflektorfénybe. A tavaly alakult CESA, azaz a Közép-Európai Erősember Szervezet a többfordulós Kamionhúzó Liga egyik állomáshelyét a RabócsiRingre tervezte, ez is igen érdekes vetélkedésnek ígérkezik.

– Ami a driftet illeti, az indulók szombaton délután edzhetnek, vasárnap 14 órától pedig versenghetnek. Számukra ez az országos bajnokság és a Közép-európai Kupa futama is egyben, ezért nemzetközi lesz a mezőny. A magyar élvonal tagjai mellett szlovák, román és ukrán gumifüstölők is várhatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában