Röplabda

2021.07.22. 08:18

Nem elégednek meg az eddigi sikerekkel

A Fatum-Nyíregyháza címet védene a bajnokságban és a kupában, de nemzetközi meccseket is nyerne.

MK

Fotó: Dodó Ferenc

Közel három hónap van hátra a női röplabdabajnokság rajtjáig, de a Fatum-Nyíregyháza nem bízná a véletlenre a címvédést, már július végén megkezdi a felkészülést a következő idényre. Két „igazolt hiányzó”, az augusztusban rendezendő Európa-bajnokságra hangoló Tóth Fruzsina és Nikola Radosová kivételével a teljes játékoskeret jelen volt a klub szerda reggeli sajtótájékoztatóján, amin az előttünk álló szezon terveiről volt szó, emellett a sajtó képviselői már megismerkedhettek az új játékosokkal.

– Boldog vagyok, hogy nagyon hamar összeállt a csapat – mondta Litvai Zoltán, a klub főszponzorának számító Fatum Property Kft. ügyvezetője.

– A bajnokcsapat egy része nincs már itt, amiért picit sír az egyik szemem, a másik viszont nevet, mert új és erős gárdával vághatunk neki a következő szezonnak. Az előző idényben felértünk arra a csúcsra, amit Magyarországon el lehet érni, a következő lépés a minél jobb nemzetközi szereplés. Szeretek terhet helyezni a csapatra, így kimondom: a magyar bajnokság megnyerése nem lehet kérdés.

Erősödött a játékoskeret

Az a bizonyos szintlépés a Bajnokok Ligájában valósulhat meg, ebbéli reményét Mohácsi Máté, a Nyíregyházi Élsport Kft. ügyvezetője is kifejtette.

– Két pillérre hegyezném ki a sajtótájékoztatót, az egyik a stabilitás, a másik a szintlépés – fogalmazott a sportvezető. – Stabilitás, mert itt ül Litvai Zoltán, aki támogatása nélkül a csapat nem érhette volna el az előző idény eredményeit. Örülök, hogy továbbra is együtt dolgozhatunk, szerintem még szebb sikerek állnak előttünk. Ugyanitt elmondhatom, hogy nyolc játékost meg tudtunk tartani, rájuk lehet építeni, bizonyították, hogy helyük van itt. A stabilitás mellett szintet kell lépni, mert mindenki minket akar megverni, el kell viselni a terhet nekünk, Németh Szabinak és a lányoknak. A BL-főtábla nagyobb kihívás, mint a magyar bajnokság, ehhez a szintlépéshez sikerült olyan játékosokat igazolni, akik magasabbra emelhetik a csapat nimbuszát. Itthon nyerjünk meg mindent, és ha van lehetőségünk, akkor nyerjünk mérkőzéseket nemzetközi szinten is!

Lesz olyan erős a csapat, hogy felvegye a versenyt a riválisokkal.

Így véli Németh Szabolcs is, aki második szezonját kezdi meg vezetőedzőként. Az ő munkáját Pampuch Csaba segíti másodedzőként, egyébként a szakmai stáb összetétele változatlan.

– A korábban elhangzott céloknak megfelelően alakítottuk ki a játékoskeretet – vette át a szót Németh Szabolcs. – Szerettünk volna olyan stabilak maradni, mint az előző idényben, de a stabilitásban, valamint a játékban is előrelépnénk. Mindenki ránk fog vadászni, egyszerűbb a bajnok ellen felpörögni, mi erre felkészülünk. A keret erősebb, mint tavaly, ám akkor magasra tettük a lécet, ezt meg kell ugrani. Szerethető csapatot szeretnénk a parkettára küldeni, és bízunk benne, hogy ezt a bajnokságot már nézők előtt játszhatjuk, mert a közönség nagy erőt tud adni azokon a nehéz mérkőzéseken, amik ránk várnak. Tizenkét hetes felkészülést kezdünk meg, szeretnénk, ha a csapat már a szezon elején letenné a névjegyét és trófeával indítaná az idényt.

Trófeával indíthatnak

Merthogy szuperkupadöntővel kezdődhet a szezon. A mérkőzés nyíregyházi kezdeményezésre jöhet létre, a versenynaptárban már helye van az összecsapásnak, részletek azonban még nem ismertek. Az ellenfél valószínűleg a bajnoki és kupaezüstérmes Békéscsaba lesz.

A vezetőedző bemutatta a csapat tagjait, ehhez Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője hozzátette, a keret még alakulhat, mivel a felkészülés mérésekkel, tesztekkel, orvosi vizsgálatokkal kezdődik, s aki nem felel meg ezeken, nem folytathatja a munkát az együttessel.

A gárda számos felkészülési mérkőzést tervez, a hazai közönség nagy valószínűséggel a szeptember 17–19. között rendezendő Fatum Property Kupán láthatja először az új csapatot.

A csapat

A Fatum-Nyíregyháza 2021–2022-es játékoskerete: Bodovics Hanna, Bogár Dorina, Dékány Bernadett, Aurélia Ebatombo, Genesis Francesco, Katarina Glavinic, Lászlop Alexandra, Pintér Andrea, Nikola Radosová, Ana Tiemi, Tóth Dalma, Tóth Fruzsina, Vajda Beáta, Ralica Vasziljeva.

Borítókép: Az új igazolások: Bodovics Hanna, Katarina Glavinic, Ana Tiemi, Vajda Beáta, Dékány Bernadett és Aurélia Ebatombo | Fotó: Dodó Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában