Terep rallye

2021.07.11. 21:46

Zapletal nyert, Gyimóti második Nagykállóban

A többszörös Dakar-résztvevő cseh Miroslav Zapletal, Marek Sykora kettős nyerte a Nyír1 Baja elnevezésű tereprali-viadalt, a Közép-Európai Zóna Bajnokság (CEZ) és a nyílt magyar bajnokság legutóbbi fordulóját.

Fotó: Janics Attila

A szervezők beszámolója szerint a Nagykállón és környékén rendezett viadalon négy ország képviselői vágtak neki a 265 kilométeres távnak. Zapletalék az első három szakaszon több mint három perc hátrányt szedtek össze, de az utolsó három etapon már ők vezettek, és végül 4:03 perccel jobbnak bizonyultak a szintén remekül hajrázó Gyimóti Péter, Horváth Mira párosnál. A harmadik helyen a lengyel Marcin Graczyk, Artur Kordala lengyel duó végzett.

A quadosok között a végig egyenletes teljesítményt nyújtó szlovák Juraj Varga nyert és Balog László lett a második. A motorosoknál magyar siker született Kárpáti Péter révén.

Az idén újraszervezett, hatfutamos tereprali országos bajnokságnak ez volt a harmadik versenye a Riverside Baja és az Erdélyben rendezett Baja Satu Mare után. Az idény augusztus elején folytatódik a HunGarian Bajával, amely a világkupa versenynaptárában is szerepel.

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában