Kerékpár

2021.08.21. 20:18

Az észt Madis Mihkels újabb sikere a One Belt One Road Nations' Cup ifjúsági világkupán

A szombat délelőtti vásárosnaményi sikerét követően a délutáni ibrányi félszakaszt is az észt Madis Mihkels nyerte, aki ezzel az összetettben is átvette a vezetést.

Forrás: Vígh Attila

Fotó: Vigh Attila

Egy Ibrány környéki, 42,1 kilométeres félszakasszal folytatódott a One Belt One Road Nations' Cup ifjúsági világkupa, melynek során két nagyobb és két kisebb kör valamint egy gyorsasági részhajrá várt a kerekesekre.

A várakozásoknak megfelelően több kisebb akcióval kezdődött az etap, a táv első harmadának átlaga bőven 50 kilométer/óra feletti volt. A második körben az amerikai Luke Feuerhelm (LUX-Sideshow p/b Specialized) lépett el, közel húsz másodperces előnyt felépítve, ám a részhajrához közeledve megfogták, a sprintet Niels Michotte (Luxemburg) nyerte, Colby Simmons (LUX-Sideshow p/b Specialized) és Stian Edvardsen-Fredheim (Norvégia) előtt.

A két kisebb kör már leginkább a mezőnyhajrára való rákészülődéssel telt, ahol az észtek ezúttal is erőfölénybe kerültek, Madis Mihkels nyerte a szakaszt Frederik Lykke (Dánia) és a szintén észt Romet Pajur (Észtország) előtt. Legjobb magyarként Szijártó Zétény a tizennegyedik helyen gurult át a célvonalon.

- A csapat ismét remekül vezette fel nekem a hajrát, s sikerült is megnyernem a szakaszt. Érdekes módon a kerékpáron nem nagyon érzem a délelőtti bukásból fakadó fájdalmaim, bár valószínűleg elég nehéz lesz ma elaludnom. Bízom benne, hogy az utolsó etap során sikerül megőriznem a sárga trikót – nyilatkozta a szakaszt követően Mihkels.

Összetettben, sikerével szintúgy Mihkels vette át a vezetést, a pontversenyben is ő vezet, a fiatalok különversenyében a luxemburgi Niels Michotte, míg a magyarok összevetésében Szijártó Zétény az első.

- Szerencsére jobban éreztem magam, mint délelőtt, bár a tempó és a dulakodás talán most még nagyobb volt. A részhajrá során remek helyzetbe hoztak a csapattársaim, sikerült is az első tízben zárnom, majd a szakaszgyőzelemért zajló részhajrá során is ott voltam az elejében, végül tizennegyedik lettem. A zárószakaszon egy kicsit más fajta versenyt várok, így bízom benne, hogy több lehetőségünk adódhat – mondta Szijártó Zétény a díjátadót követően.

Fotó: Vígh Attila

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában