Kisvárda

2021.08.23. 08:28

Békéscsabán tornáztak a kisvárdai kézilabdázók

Az élvonalbeli felnőttcsapat a harmadik helyen végzett.

BB

A fekete mezes Kisvárda elveszítette az elődöntőt

Fotó: www.elorekse.hu/Milyó Pál

Múlt pénteken és szombaton az első ízben kiírt Szabó Károly Emléktornán vett részt Békéscsabán a Kisvárda Master Good SE. A megméretésen a házigazdákon kívül pályára lépett még a Fehérvár és a Dunaújváros. A torna első napján rendezték a két elődöntőt, a szabolcsiak a Dunaújvárossal küzdhettek meg a másnapi döntőbe jutásért. A találkozón hamar előnybe kerültek a Duna-partiak, amelyet a félidő végéig meg is tartottak, fordulás után kihasználva Dombi Lucáék kilencperces gólképtelenségét, tovább növelték előnyüket.

Egyéni díjakat nyertek

A szabolcsiak azonban nem hagyták magukat, huszáros hosszú hajrával fokozatosan zárkóztak, a végjátékban még egyenlítettek is, az utolsó perceket azonban jobban bírta a frissebben mozgó Fejér megyei alakulat. Így a szabolcsiak egygólos vereséget szenvedtek. Szombaton a Békéscsaba ellen a bronzérem volt a tét, Bakó Botond csapata kisebb hullámvölgyektől eltekintve végig kézben tartotta a mérkőzést, amelyet végül egy góllal nyert meg. A felnőttek mellett a Kisvárda két utánpótláscsapata is pályára lépett a viharsarki településen, a serdülők a harmadik helyen végeztek, a torna legjobb játékosának Kochan Katerinát választották meg. Az ifjúságiak versenyében a Fehérvár mögött a második helyen végzett Dévényi János csapata, a torna legjobb játékosának Havavka Annát választották, míg a gólkirályi címet Fenynets Katalin szerezte meg.


Kézilabda: I. Szabó Károly Emléktorna

Dunaújváros–Kisvárda Master Good SE 26–25 (15–12)

Békéscsaba, v.: Kiu G., Kiu T. Kisvárda: Mátéfi – Udvardi 3/2, Mészáros-Mihálffy 2, Bouti 3, Dombi L., Termány, Mérai 1. Csere: Shulega (kapus), Juhász 1, Siska 2, Radojevics 5, Habánková 5, Dombi K. 1, Sztamenics 2. Kiállítások: 4, illetve 14 perc. Hétméteresek: 2/0, illetve 4/2.

Békéscsaba–Kisvárda Master Good SE 25–26 (13–14)

Békéscsaba, v.: Sándor, Szabó. Kisvárda: Shulega – Udvardi 4, Habánková 2, Radojevics 3, Dombi L. 2, Siska 6, Sztamenics 1. Csere: Mátéfi (kapus), Juhász 1, Dombi K. 2, Bouti 2, Mészáros-Mihálffy 3, Termány, Mérai. Kiállítások: 2, illetve 6 perc. Hétméteresek: 3/2, illetve 0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában