futsal

2021.08.26. 08:04

Futsalosként képzeli el jövőjét

Gyulaházán mindkét csapat tagja a válogatottba behívott játékos.

BB

Csercsa Gergő (10) nagy pályán is jól mozog

Fotó: KM-archív

A múlt héten nagy megtiszteltetés érte a Gyulaháza futsalosát, Csercsa Gergőt, a postás válogatott behívóval csengetett a 18 éves játékosnál. A kisvárdai Bessenyei György Gimnázium negyedikes tanulóját nem először invitálták a legjobbak közé, tavaly márciusban már részt vett az U20-as válogatott edzőtáborában, és az éles bevetéstől is csak egy hajszál választotta el, az ukrán korosztályosok elleni mérkőzés a vírushelyzet miatt elmaradt Csengerben.

– Nagyon vártam azt a mérkőzést, hiszen minden sportoló álma, hogy felölthesse magára a címeres mezt és képviselhesse hazáját – mondta Csercsa Gergő. – Ami késik, nem múlik, remélem, lesz még rá lehetőségem – tette még hozzá.

Valamit nagyon sajnál

Elmondása szerint édesapja és bátyja hobbiszinten focizott, így neki is természetes volt, hogy ezt a sportágat választja. Az alapokkal Fényeslitkén ismerkedett meg, majd hazaigazolt szülőfalujába, Dögére, innen a Várda Labdarúgó Akadémiára vezetett az útja, utóbbi helyen ismerkedett meg a futsallal, ami azóta is nagy szerelme. Három éve azonban már a megyei első osztályú Gyulaházát és a település NB I.-es Keleti csoportban szereplő U20-as gárdáját erősíti. Gergő így két vasat tart a tűzben, és hogy mindkét borításon jól mozog, azt góljainak száma bizonyítja. Nagy pályán a megye egyben huszáros hajrával megkapaszkodó csapat második legeredményesebb játékosa volt, teremben pedig 24 találatával oroszlánrészt vállalt a bajnoki ezüstérem megszerzésében. Azt mondja, mindkét közegben jól érzi magát, jövőjét azonban inkább futsalosként képzeli el.

– Nagyon örülök az újbóli meghívásnak, minden erőmmel azon leszek, hogy megszolgáljam a belém vetett bizalmat. Remélem, meghatározó tagja tudok lenni előbb az U20-as, majd később a felnőtt válogatottnak is.

Végül azt is elárulta, hogy nagyon sajnálja, hogy nagyszülei, akiket márciusban veszített el, nem érhették meg azt, hogy lássák őt nemzeti mezben pályára lépni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában