Kisvárda Master Good

2021.09.14. 09:54

Felcsúton is profi munkát végeztek

A Kisvárda hetven percig remekelt, a maradék időben úgy tartotta az eredményt, ahogy kell.

MK

Jasmin Mesanovic ezúttal mezőnymunkával vette ki részét a győzelemből

Fotó: Árvai Károly

Csak egy szokásos hétfő volt, amikor felhívtuk Joao Janeirót, a Kisvárda Master Good vezetőedzőjét. Mit értünk szokásos alatt? Nos, a várdaiak újabb győztes fordulón vannak túl és továbbra is vezetik az NB I.-et. A szabolcsi együttes vezetőedzője persze a bevezetőnknél jóval szerényebben értékelte a Puskás Akadémia 1–0-s legyőzését, de – ezt megint csak mi tesszük hozzá –, nem szabad szó nélkül elmenni amellett, hogy Dombó Dávidék az eddigi hat meccsükből négyet idegenben játszottak, így vezetik a táblázatot pontelőnnyel.

Lépésről lépésre

A vasárnapi, felcsúti meccsen egyébként csak egy gól döntött ugyan, nem érződött, hogy a PAFC képes lehet betalálni.

– Minden ellenfél esetében más taktikát kell meghatároznunk, de úgy, hogy közben megtartjuk a magunk elveit és indentitását. Ez sikerült hétvégén, hetven percig remekül játszottunk, az utolsó húsz perc picit nehezebb volt, akkor visszább húzódtunk, már az eredményt tartottuk, de ez szerintem természetes, pláne idegenben. Voltak jó akciói a hazaiaknak, de nekünk is akadt még néhány kontralehetőségünk, összességében több helyzetet alakítottunk ki, mint az ellenfél. Örülök az egy nullás győzelemnek.

A Puskás Akadémia elleni találkozó egyetlen gólját szerző Claudiu Bumba közvetlenül a lefújás után az M4 Sportnak nyilatkozott. A román játékos elmondta, valószínűleg ez volt a legszebb gól, amit Magyarországon jegyzett, majd kérdésre kifejtette, mi lehet a kisvárdaiak sikerének titka.

– A szakmai stábban és a játékoskeretben is mindenki nagyon keményen dolgozik – fogalmazott a 27 éves futballista. – Lépésről lépésre haladunk, senki nem egyénieskedik, mindenki egy csapatként játszik, azt hiszem, ezt kell folytatnunk a továbbiakban is.

Nincs lazsálás

A várdaiak hétvégén bajnoki helyett a Magyar Kupában kezdik meg a szereplésüket, de a portugál tréner előrebocsátotta, az NB III.-as DEAC ellen sem veszi lazábban a hetet, csapatától ugyanolyan koncentrációt vár, mint eddig.

– Harmadosztályú csapat, de feljutásra vágyik és rengeteg gólt szerez, volt hét nullás és négy nullás győzelme is. A DEAC-nak ez a legfontosabb mérkőzése a szezonban, a klub, az edző, a játékosok is meg akarják mutatni magukat. Veszélyes az ilyen ellenfél, ennek megfelelően kell készülnünk a találkozóra, mindenkitől olyan hozzáállást várok, amit eddig is mutatott – mondta el lapunknak Joao Janeiro.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában