röplabda

2021.09.01. 09:53

Sajátjának érezte a válogatottat a Fatum fizioterapeutája

Az Európa-bajnokságról hazatérő Heim Gábor e hét elejétől újra a Fatum-Nyíregyházára koncentrál.

MK

Heim Gábor munkában

Fotó: Koncz Márton/MRSZ

A magyar női röplabda-válogatottnak múlt vasárnap véget ért Európa-bajnokságon nemcsak Szakmáry Gréta és Tóth Fruzsina (no meg a szlovák Nikola Radosová) képviselte Nyíregyházát, hanem a Fatum fizioterapeutája, Heim Gábor is. A gyógytornász lényegében egész nyáron a nemzeti csapat mellett dolgozott, az Eb-selejtező utáni Európa-liga és a kontinensviadal közötti egy hónapnyi pihenőre pedig a sérüléssel bajlódó válogatottkeret-tagoknak írt programot, hogy minél kevesebb fájdalommal térjenek vissza a felkészülésre.

Új kihívással találkozott

– Sarlós Márton csapatvezetővel dolgoztam már együtt utánpótlás-válogatottnál, a többieket ellenfélként ismertem – mondta el lapunknak Heim Gábor.

– Újdonság volt más mentalitású edzővel és stábbal találkozni. Nekik már kiforrott rendszerük volt az erőnléti edzővel is, ebbe kellett nekem beilleszkedni. A játékosok többségét szintén ellenfélként ismertem csak, de hamar jó kapcsolat alakult ki mindenkivel. Én segítségnyújtás miatt mentem oda, ezt értékelték, és mondhatom, hogy a tizennyolc játékossal közel kerültünk egymáshoz. Ott azt éreztem, hogy a magyar válogatott a csapatom, miközben a Fatum-Nyíregyházánál dolgozok. Vissza kell állnom arra, hogy a legfontosabb a Nyíregyháza.

Heim Gábor munkában | Fotó: Koncz Márton/MRSZ

A mieink Zadarban vívták a csoportmérkőzéseiket. A szervezők néhány nappal az Eb kezdete előtt jelentették be, hogy a belgrádi, a plovdivi és a kolozsvári helyszínnel ellentétben a horvát városban nem lehetnek nézők – későbbi enyhítés csapatonként 30 szurkolót engedett meg.

Szurkolók előtt más volt

– A koronavírus-protokoll nem igazán hátráltatta a munkánkat, mert a folyamatos teszteléshez, maszkviseléshez, szeparációhoz hozzászoktunk a szezon közben – fogalmazott a tréner. – Egy picit azért fura volt újra maszkot viselni, miután itthon már lazítottak, de a nézők hiánya érintett minket a legrosszabbul, mert nagyon vártuk az Európa-bajnokságot, hátha ott már szurkolók előtt játszhatunk. Szomorúak voltunk, amikor kiderült, hogy Zadarban is korlátozott számban jöhetnek be, aztán pozitív élményként hatott a belgrádi mérkőzés, amin közel hétezer szurkoló vett részt. Ez látszott is a csapaton, összeszedettek voltak a lányok, kihozták a meccsből a maximumot.

A mieink az említett, szerbiai nyolcaddöntőben 3:0-ra kaptak ki a hazaiaktól. Ez papírforma eredmény volt, inkább azt sajnálhatta a szurkoló, hogy válogatottunk a szlovákok elleni siker után négy csoportmeccse mindegyikén vereséget szenvedett. Heim Gábor kérdésünkre elmondta, ő sportszakmailag nem értékelné a teljesítményt, de úgy érzi, edzésmunkája, képességei és játéka alapján többre volt predesztinálva a válogatott

A gyógytornász így is kellemes élményekkel tért haza hétfőn, kedden pedig már munkába is állt a következő idényre gőzerővel készülő Fatum-Nyíregyházánál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában