Hübner-Nyíregyháza BS

2021.10.30. 13:46

Előre, a harmadik sikerért!

Az egyre magabiztosabb Cápák tévés meccsel folytatják.

MK

Egymást követő két győzelem után mi is lehetne a Hübner Nyíregyháza BS célja, mint hogy szombaton harmadszor is diadalmaskodjon. Erre minden esélye megvan a Cápáknak, hiszen egyre inkább úgy tűnik, hogy egy-két csapatot leszámítva bárki megverhet bárkit. Ilyen alapon a 3–4-es mérleggel érkező Kaposvár is a verhető kategóriába tartozik.

Azt persze nem írnánk, hogy a Blue Sharksnak könnyű dolga lesz, már csak azért sem, mert a somogyiak legutóbb hosszabbításban legyőzték a DEAC-ot.

Nagydarab játékosok

A vendéggárdában négy amerikai húzóember, két rutinos és két-három fiatal magyar játékos viszi el a játékpercek jelentős részét.

– A Kaposvár nagy tervekkel indult neki a szezonnak, ennek megfelelően nagyon jó játékosokkal erősített – beszélt az ellenfélről Pethő Ákos, a nyíregyháziak vezetőedzője.

– Nimrod Hilliard a Bundesligában is meghatározó játékos volt, T. J. Price Körmenden és Szolnokon is megfordult rutinos légiós, de a csapatukban van két korábbi válogatott játékos, Hendlein Roland és Csorvási Milán is. Fizikailag nagyon erős gárda, amely magas szerkezetben is szokott játszani. Fel kell venni velük így is a harcot, sok ütközéssel és kizárással kell dolgoznunk. Egyértelműen Hilliard a fazonszabász, jól mozgatja a csapatot, jól passzol és a pontszerzésből is kiveszi a részét, látható volt a Debrecen elleni meccsen is, hogy a kritikus pillanatokban elő tud lépni.

Türelmes kosárlabda a kulcs

– Figyelnünk kell arra, hogy jól bontsuk a védekezésüket, illetve megtaláljuk belőle a kipasszokat – folytatta a tréner. – Nem feltétlen direktbe kell ellenük játszanunk, hanem türelmesen, három-négy passzal. Ha szélességben meg tudjuk őket mozgatni, jó esélyünk van. A fiúk jól dolgoztak a héten, igyekszünk minden apró részletre odafigyelni, hogy háromra nyújtsuk a győzelmi sorozatunkat.

A találkozó 16 órakor kezdődik, és az M4 Sport+ élőben közvetíti. A belépés a korábbiakhoz hasonlóan védettségi igazolványhoz kötött, a 18 év alatti, védettségi igazolvánnyal nem rendelkező nézők az előbbieknek megfelelő felnőtt kíséretében mehetnek be a csarnokba.

C. J. Bryce szombaton ünnepli születésnapját | Fotó: Pusztai Sándor

Ezek is érdekelhetik