Röplabda

2021.10.05. 07:48

Erre az akaratra lehet építeni

A Fatum játékosai betartották a taktikai utasításokat és nagyot küzdöttek a balatonfüredi tornán.

MK

A Fatum-Nyíregyháza az október 17-i, kaposvári bajnoki rajtig már nem utazik sehova, nem is fogad ellenfelet, ami azt jelenti, hogy az Extraligában és a Magyar Kupában is címvédő együttes múlt hétvégén, a Füred Kupán tartotta meg főpróbáját.

Az utolsó, nagyobb tét nélküli megméretés remekül sikerült, Nikola Radosováék a balatonfüredi viadal első napján magabiztosan, 3:0-ra legyőzték a nagy rivális Békéscsabát, majd másnap a házigazda Szent Benedek Röplabda Akadémia elleni 3:2-s sikerrel szerezték meg a trófeát.

Magukra fókuszáltak

– A Békéscsaba elleni meccset nagyon szépen, tisztán lehoztuk – értékelte a kétnapos tornát Németh Szabolcs, a nyíregyháziak vezetőedzője. – Le a kalappal a lányok előtt, jó volt érezni, hogy nem hagytak kérdést, ki fog nyerni. Betartották a taktikai utasításokat, és ami a legfontosabb, hogy küzdöttek egymásért, valamint a csapatért. Kértem tőlük, hogy magukra fókuszáljanak, mert ha a mi oldalunkon minden rendben van, akkor az az eredményességben is meg fog mutatkozni.

A házigazda elleni döntő ütközetig nem volt sok pihenőidő, így nem meglepő, hogy szorosabb csata alakult ki. A Fatum játékosai mindenesetre nagy szívvel játszottak és ismét győztek.

– A társaság pont amiatt volt kicsit fásultabb a szombati döntőben, mert péntek este nagy energiákat mozgósítottak a lányok – tette hozzá a tréner.

– Ez törvényszerű, hiszen nem telt el huszonnégy óra a két mérkőzés között. Ez is arra enged következtetni, hogy van tartása a csapatnak. Energikusabb volt a Balatonfüred, de így is tudtunk egymásra támaszkodni és megnyertük a mérkőzést. A meccs már inkább az akaratról szólt, mintsem a röplabdáról. Nem vagyunk még elégedettek, de ez egy nagyon stabil alap, amire építkeznünk kell.

Hamarosan élesben

Mint cikkünk elején említettük, a nyíregyháziaknak jó ideig a mostani lesz az utolsó szabad hétvégéjük, hiszen jövő vasárnap a Kaposvár vendégeként megkezdik a szezont.

Október végéig összesen három mérkőzésen lép pályára az együttes, amely a hónap utolsó hétvégéjén a Vasas otthonában játszik rangadót, majd november 4-én a Békéscsabát fogadják Genesis Francescóék. Onnan már nem kell majd sokat várni, hogy a Bajnokok Ligája-kaland is megkezdődjön.

Borítókép: Sikeres tornán van túl a nyíregyházi csapat | Fotó: klub

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában