Hübner Nyíregyháza BS

2021.12.03. 07:36

Még erősebben térhetnek vissza a Cápák

Olyan munkát végezhettek a szünetben, amire a bajnokság közben nincs lehetőség.

MK

A kép csalóka, a Cápák nem a babérjaikon ültek a szünetben

Fotó: Dodó Ferenc-archív

November 10-e óta egy hónapon át nem játszik tétmeccset a Hübner Nyíregyháza BS élvonalbeli csapata. Kíváncsiak voltunk arra, hogy ebben az időszakban milyen munkát végeznek a Cápák.

Fokozatosan illesztik vissza

– Az Oroszlány elleni mérkőzés után öt nap pihenőt kapott a csapat, majd a következő, visszaszokó héten leginkább konditermi edzéseket végeztünk – árulta el Szollár Gergő, a Blue Sharks erőnléti edzője.

– Az első kedd még rávezető jellegű volt, másnaptól fél hét kemény munka jött és a következő két hétre tettük a csúcsterhelést. Ekkor heti négy konditermi edzésre építve igyekeztünk azt a munkát elvégezni, amire szezon közben nincs idő. A mennyiségi munka volt a jellemző, amire mérkőzések között nincs lehetőségünk, mert megterhelőbb a szervezetnek, így nagyobb a rizikó is. Növelni tudtuk a preventív munka mennyiségét is. Sérülésmentesek vagyunk továbbra is, sokat dolgozunk azon, hogy ez így is maradjon. A kosárpályán inkább labdás, egyéni képességfejlesztést végeztünk.

A chilei válogatottnál vb-selejtezős meccseket játszott Manny Suárez programját máshogyan kellett összeállítani.

– Manny az utazás előtti héten kevesebb terhelést kapott, mert a válogatottnál két meccset játszott. Neki lényegében maradt a szezon közbeni terhelés, és azzal is számolnunk kell, hogy kétszer utazott, ezért jelenleg az átállással is megküzd. Szépen lassan integráljuk vissza a rendszerbe – tette hozzá a szakember.

Már meccsritmusban

A nyíregyháziak pénteken Szolnokon játszanak felkészülési meccset, majd jövő pénteken már bajnokin szerepelnek Szegeden.

– Ezen a héten már teljes mértékben a szezon közben megszokott terheléssel dolgozunk, a finomhangolás van még hátra, hogy megszilárdítsuk azt a munkát, amit elvégeztünk. Arra koncentrálunk, hogy a lehető legélesebben folytassuk a bajnokságot – zárta szavait Szollár Gergő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában