Szparika

2022.02.03. 09:41

Borzasztó sérülés után is megragadja a pozitívumot a Szpari játékosa

Paku Roland szerint a családjának rosszabb volt kívülről megélni a történteket.

MK

Paku Roland (j) nagyjából negyven percet játszott a tavaszi szezonnyitón

Fotó: Trifonov Éva

A Nyíregyháza Spartacus első tavaszi mérkőzése sajnos nem csak a jó játék és a győzelem ünnepléséről szólt. Mint ismert, a Tiszakécske ellen 2–0-ra megnyert találkozó első félidejének hajrájában Paku Roland összefejelt csapattársával egy szöglet utáni kavarodás közben. A középpályás eszméletlenül terült el a földön, a pályán lévők azonnal jelezték az orvosi stábnak és a mentősöknek, hogy rohanjanak be. Tanyi Attila masszőr és dr. Sánta János csapatorvos ellátták a sérültet, aki időközben magához tért, és már a saját lábán sétált a pálya mellett álló mentőautóhoz. 

 

A debreceni Kenézy Kórházban kiderült, a 28 éves középpályásnak eltört a koponyája és az arccsontja. 

 

Még a szezonban visszatérne 

 

– Javulok folyamatosan, de a jótól messze van az állapotom – mondta el lapunknak Paku Roland. 

Kinézetre sem valami szép a sérülés és fáj is még mindig a fejem, kis szédülés a velejárója, de más problémám nincs.

– Szerencse a szerencsétlenségben, hogy bár törések vannak, nem mozdult el csont, ezért nem kellett műteni. Ha minden jól alakul, három hét múlva már mozoghatok és április végén, május elején akár vissza is térhetek a pályára. 

 

Roland elmondta, a csapattársainak a velük közös chatcsoportban adott helyzetjelentést, ám a rengeteg egyéni üzenetre egyelőre nem tudott reagálni, mert a látása még nem az igazi a vérömlenytől. 

 

Több időt tölthet a kislányával 

 

A játékos mindezek ellenére pozitívan gondolkodik. Mint mondta, történhetett volna sokkal rosszabbul is a baleset. A szurkolók, és mi, újságírók is aggódva figyeltük a földön fekvő játékost, a körülmények miatt alighanem sokakban felrémlett Christian Eriksen esete a tavaly nyári Európa-bajnokságról. Szerencsére, az ijesztő jelenet mögött másfajta probléma állt, ám ezt akkor senki nem tudhatta. Képzelhetjük, milyen szörnyű volt a rokonoknak látni a történéseket. 

 

– A feleségemnek és a hozzátartozóknak is azt mondtam, hogy nekik rosszabb lehetett látni engem, mint nekem megélni az esetet – fogalmazott Paku Roland. 

 

– A feleségem is csak akkor nyugodott meg kicsit, amikor látta, hogy talpon vagyok. Igyekszem ebben a helyzetben is a pozitívumokat megragadni: most egy picit többet lehetek otthon a családdal, a nemrég született kislányommal. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában