Megyei I.

2022.02.18. 09:11

Hétvégén már élesben megy a játék a megye egyben

A játékosmozgás mellett három helyen új edzővel folytatják.

A piros nadrágos Balkány Ibrányban, míg a Szpari II. Nagyecseden lép pályára

Fotó: KM-archív/Sipeki Péter

Több mint két hónap után után hétvégén ismét útjára indul a labda a Nyír-Wetland megyei I. osztályú bajnokságban. Csapataink a téli szünetben nem tétlenkedtek, ki-ki próbálta megerősíteni keretét céljai elérése érdekében. Legnagyobb játékosmozgás Nagyhalászban volt, a sereghajtótól hatan távoztak, de ugyanennyien érkezek is, Nyírgyulajban heten döntöttek úgy, hogy máshol folytatják pályafutásukat, ugyanakkor egy játékossal erősítette meg keretét Lukács Tibor együttese. 

Tarpán és Nyírbátorban viszont alig változott a keret, előbbitől ketten, míg utóbbitól egy játékos távozott, érkezője viszont egyik alakulatnak sem volt.

 

Játékosok jöttek, mentek

 

Nemcsak játékosok jöttek mentek, a téli szünetben, három klubnál új tréner érkezett a kispadra. A nehéz helyzetben lévő Nagyhalászt Nagy Lajos próbálja meg kirángatni a gödörből. A Borza Lászlót váltó tréner korábban már tevékenykedett a halászi utánpótlásban és a felnőtt gárdát is trenírozta. Nagyecseden Homman Richárdtól Kósa József vette át a stafétabotot, Az ötvenhat esztendős, korábbi kiváló futballista az elmúlt időszakban a másodosztály Gémtech csoportban szereplő Ópályi edzője volt. 

 

Mint ismert, Virágh István edző novemberi távozása után – a megye egyes bajnokág utolsó két őszi fordulójában – a Bákonyi György szakmai igazgató, illetve a csapat mellett dolgozó Illak Adrián páros irányította a Mátészalkai MTK-t. A felkészülést azonban már Kiss Gábor vezényletével kezdték meg, a negyvenegy éves szakvezető a másodosztály Pannónia Zrt. csoportban szereplő Tiszavasváritól érkezett.

 

A pályán kell bizonyítani

 

Ami a mérkőzéseket illet, szombaton öt, míg vasárnap három párosításban ütköznek meg a felek, egységesen 14 órától, kivételt képez ez alól Mátészalka-Kemecse, amelyen 12 órakor hangzik majd fel a kezdést jelző játékvezetői sípszó. A Mándok-Gyulaháza találkozót a vendégek otthonában rendezik meg, míg a Mátészalka-Kemecse találkozónak Nyírbátor ad otthont. 

 

A világjárvány sajnos egy ideje már a mindennapjaink része, amely az élet számos területén keresztülhúzza számításainkat és a sportban is érezteti hatását. Megyei csapataink felkészülését is többször átírta, edzőmérkőzések maradtak el, játékosok estek ki napokra, hetekre. Az élet azonban megy tovább, hétvégén már nincs kifogás, a pályán kell bizonyítani, harcolni a célok eléréséért, kinek a kiesés elkerüléséért, kinek a bajnoki címért, a dobogóért. 

 

Labdarúgás: Nyír-Wetland megyei I. osztály, 16. forduló, edzői várakozások (kezdés: 14, ifi: 12)

 

Szombat

Mátészalka (4.)-Kemecse (13.) 

Kiss Gábor, a Mátészalka edzője: - Senki sem vitatja az első bajnoki mérkőzés fontosságát, amely jelentős tényező a folytatás szempontjából. Ennek tükrében készülünk a kiváló és rutinos játékosokat felvonultató Kemecse ellen. Nem lehet más célunk azonban, mint a három bajnoki pont megszerzése.

Resán Attila, a Kemecse elnöke: - Megyünk Szalkára, de Bátorban lejátsszuk a meccset. A főpróbánk nem sikerült, mert ellenfelünk lemondta a mérkőzést. Ezért az első meccsünk lesz egyben a főpróbánk is, a 90 perc végén pedig minden kiderül. Remélem én is.

 

Nyírmeggyes (15.)-Újfehértó (8.)

Kovács László, a Nyírmeggyes edzője: - Sajnos sérülések és betegségek nehezítették a munkánkat, de összességében azt mondhatom, hogy sikeres felkészülést zártunk. A tavaszi nyitányon rögtön a jó erőkből álló Újfehértót fogadjuk, de mindent megteszünk azért, hogy pontot, pontokat szerezzünk. Piskóti Zsolt, az Újfehértó edzője: - Érdekes felkészülésen vagyunk túl, sajnos az utolsó két tervezett edzőmeccsünk elmaradt, amely remélem, úgy hat ránk, hogy még jobban ki lesznek éhezve a fiúk a mérkőzésre. Nagyon nehéz túra vár ránk, mert Nyírmeggyes az ősz végére jól összeállt és hazai pályán veszélyes ellenfél lesz, viszont mi sem szeretnénk beragadni a tavaszi rajtnál.

 

Nyírgyulaj (10.)-Vásárosnamény (2.) 

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: - A bajnokság egyik éremesélyesét fogadjuk, mi sok gonddal küszködünk, de megpróbáljuk kihozni magunkból.

Harbula Balázs, a Vásárosnamény edzője: - Ha a motivációnk az egeket súrolja, akkor képesek lehetünk olyan eredményre mint ősszel.

 

Nagyecsed (11.)-Nyíregyháza II. (1.)

Kósa József, a Nagyecsed edzője: - Tudjuk jól, hogy bajnokaspiráns csapat érkezik hozzánk, ettől függetlenül szeretnénk tisztességesen helytállni. Remélem a srácokat nem kell külön motiválni, hiszen mindenki tudja, hogy a mi kis Florentino Perez elnökünk az egyesületért mindent megtesz, az utolsó pillanatban is sikerült igazolnia egy játékost, aki remélem nagy segítségünkre lesz. 

Huszák Géza, a Spartacus II. edzője: - Nagyon nehéz helyzetben vagyunk, mert sérültjeink vannak. Sok a bizonytalan tényező, kíváncsi leszek mire leszünk képesek füves pályán. 

 

Tarpa (14.)-Csenger (5.)

Barcsay István, a Csenger edzője: - A felkészülési nehézségek ellenére remélem, hogy tisztességen tudjuk indítani a szezont.

 

Vasárnap

Nagyhalász (16.)-Nyírbátor (9.)

Nagy Lajos, a Nagyhalász edzője: - Nehéz helyzetből indulunk, ezért nekünk minden megszerzett pont duplán számít. A Bátor egy fiatal, ügyes csapat, akik ellen nehéz játszani, de mindent megteszünk a siker érdekében.

Erdei Zoltán, a Nyírbátor játékos-edzője: - Tudom, hogy hozzánk hasonlóan minden csapat nehézségekkel küszködött a felkészülés során, ettől függetlenül a hétvégi mérkőzésen szeretnénk begyűjteni a három pontot. Biztos vagyok benne, hogy ez nem lesz egyszerű.

 

Mándok (3.)-Gyulaháza (12.)

Lakatos István, a Mándok edzője: - Hétvégén már élesben megy a játék, mostantól minden egyes pontért keményen meg kell dolgozni. Bízom benne, hogy a csapat is ennek megfelelően áll bele a mérkőzésbe. 

Bardi Gábor, a Gyulaháza edzője: - Elég felemásra sikerült a felkészülésünk, rengeteg betegség és egyéb okok hátráltattak bennünket. Egy jó csapat „látogat” hozzánk, szeretnénk pontot, esetleg pontokat szerezni ellenük.

 

Ibrány (6.)-Balkány (7.)

Kiss Tamás, az Ibrány edzője: - Hosszú idő után ismét tétmérkőzést játszhatunk, ráadásul hazai pályán. Tudjuk azonban, hogy nem egyszerű, mert egy jó erőkből álló Balkányt fogadunk. Az is ismert, hogy Mirgai mester mindig kitalál ellenünk valami furfangot és a csapatát is jól feltüzeli.Ettől függetlenül hazai pályán csak egy eredmény elfogadható számunkra. 

Mirgai László, a Balkány edzője: - Láttam az Ibrány Mándok elleni főpróbáját, nagyon pörgősen, jól játszottak. Nekünk azon fog múlni a teljesítményünk, hogy a kovid-betegségből visszatérő játékosaim milyen erőben lesznek. Bízom benne, hogy meg tudjuk ismételni az őszi egymás elleni produkciónkat, ehhez az akkor mutatott hozzáállásra és taktikai fegyelemre lesz szükségünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában