Tájfutás

2022.03.24. 08:38

Nemzetközi kupán is indulnak

A Nyíregyházi Sportcentrum tájfutói jól szerepeltek a szezonbeli első versenyükön.

KM

A közelmúltban megkezdődött a Nyíregyházi Sportcentrum tájfutóinak versenyszezonja. Az NYSC versenyzői a téli alapozás és a térképes edzések után már nagyon várták a versenyt, melyet a 2021-ben rendezett szenior-világbajnokság terepén, Pákozd mellett bonyolítottak le. Az erdős és a nyílt területek is folyamatos tájékozódást követeltek, a versenyzők néhány tájékozódási hibától eltekintve jól szerepeltek – adta hírül az egyesület. 
 


Március végén Gödöllőn 

 


A verseny egyben válogató is volt az áprilisi Közép-Európai Ifjúsági Tájfutó Kupára (CEYOC), melyre eredménye alapján a Nyíregyházi Sportcentrum tájfutója, Balatoni Tamás is meghívót kapott. Tamás a magyar válogatott tagjaként indul a hét ország legjobbjait felvonultató háromnapos viadalon, amit idén Krakkó környékén rendeznek. A versenyre elutazik Nagy-Kovács Vince is (még nem a magyar válogatott színeiben), aki a hétvégi győzelmével érdemelte ki az indulási lehetőséget. 
A tájfutószakág legjobb fiataljai és felnőttjei március utolsó vasárnapján a gödöllői országos bajnokságon indulnak, a fiatalok csapatban, az idősebbek egyéni versenyen küzdenek a minél jobb helyezésekért.
 

Borítókép: Nagy-Kovács Vince | Fotó: egyesület

 

Eredmények

N12 C (20 induló): 5. Berencsi Kata.N14 (29): 6. Veress Anna, 10. Hengsperger Lilla.N16B (37): 11. Lakatos Róza, 20. Orosz Panna. F14B (27): 1. Nagy-Kovács Vince, 10. Papp Zoltán Sámuel. F15–18C (14): 4. Papp László Áron.F18B (18): 4. Balatoni Tamás

Címkék#tájfutás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában