Nyíregyháza

2022.04.07. 10:38

Volt iskolájukban motiváltak

Korábbi sportolói részvételével tartott sportfórumot a Móricz.

MK

A gyerekek lelkesen hallgatták a vendégeket

Fotó: Dodó Ferenc

A Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola az idén ünnepli megalakulásának negyvenedik évfordulóját, a gyerekek ebből az alkalomból számos program keretein belül ünnepelhetik meg a jubileumot. Ilyen volt szerda délután az a sportfórum is, amit az intézmény testnevelője és röplabdaedzője, Moravszki Gyuláné álmodott meg. 


A sportfórum célja az volt, hogy a gyerekek kiváló sport­emberektől hallhassanak olyan történeteket, amik motiválják őket a sportra. 

 

Illusztris vendégek 

 

A Moravszki házaspár kezei közül számos, később élvonalban szereplő és válogatott röplabdázó került ki, ám kiváló labdarúgók és atléták is voltak egykor az iskola tanulói. Közülük több mint tucatnyian részt vettek a sportfórumon és jó hangulatú beszélgetés keretein belül elevenítették fel a móriczos éveket, valamint adták át tapasztalataikat a gyerekeknek. 


A szervezők a fórumra meghívták Kőhalmi Richárdot, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetőjét, Szasa Nedeljkovicsot, a Fatum-Nyíregyháza vezetőedzőjét, Németh Károlyt, a Bozsik József Labdarúgó Akadémia szakmai vezetőjét és az intézmény korábbi testnevelőjét, de jelen voltak az iskola korábbi tanulói, többek között Tóth Fruzsina, Tóth Dalma, Feczkó Tamás és Balogh Zoltán is. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában