MDSZ

2022.05.31. 09:42

Díjjal ismerték el évtizedes munkájukat

Az éves közgyűlésen két megyénkbeli pedagógus is elismerésben részesült.

KM

Petruska Zoltán, Tóth Zoltán alelnök, Fülöp Árpádné és Balogh Gábor elnök

 Május 26-án tartotta éves küldöttgyűlését a Magyar Diáksport Szövetség, amelyen az elmúlt időszak tevékenységeinek, programjainak áttekintése mellett már a jövőre vonatkozó szakmai koncepciók, tervek bemutatása is napirenden szerepelt. 


Balogh Gábor elnök éves beszámolóját követően dr. Molnár László stratégiai igazgató a diáksport megújításának középtávú koncepciójáról beszélt. Tóth Zoltán alelnök az új iskolai minőségirányítási és védjegyrendszer: az Aktív Iskola program fő célkitűzéseit és mozgatórugóit mutatta be a küldötteknek, a program a szövetség következő éveinek legfőbb megvalósítandó feladatát és kihívását jelenti. 


A küldöttgyűlésen Balogh Gábor és Tóth Zoltán átadták a Diáksportért díjakat is. A díjazottak között két megyénkbeli pedagógus is helyet kapott. 
 

Az utánpótlásban dolgoznak 


Petruska Zoltán a tiszavasvári Kabay János Általános Iskola testnevelő tanára. Az oktató-nevelő munka mellett a községi szintű kulturális és sportéletben is dolgozik, ennek eredményeként sikerült megteremteni a labdarúgás, kézilabda hagyományait Tiszavasváriban. 25 éves testnevelő tanári pályafutása során, kiváló szakmai tevékenységének köszönhetően atlétika, labdarúgás, futsal, kézilabda sportágakban tanítványai az országos diákolimpiai versenyek résztvevői. Az elmúlt tanévekben atlétika, labdarúgás, futsal sportágakban csapatai az országos döntő dobogós helyezéseit érték el. Több tanítványa NB II.-es kézilabdacsapatban játszik, valamint a labdarúgás NB I. szintjén öregbítik az iskola, városuk hírnevét. 

Fülöp Árpádné a kisvárdai Vári Emil Általános Iskola testnevelő szakos tanára. 22 éves tanári pályafutása alatt kiváló szakmai tevékenységének köszönhetően diákjai a kézilabda, atlétika sportágban érnek el kimagasló eredményeket a megyei, országos versenyeken. A pandémia alatt folyamatosan törekedett arra, hogy tanítványai sportolási kedvét, fizikai aktivitását, illetve rendszeres testmozgását motiválja a számukra megküldött különböző feladatokkal. Pedagógusi hivatása mellett kiemelkedő az utánpótlás-nevelő edzői munkája, melynek eredményeként tanítványai kézilabda-akadémián, serdülő első osztályban folytatják tovább pályafutásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában