Teke

2022.06.03. 08:13

Tekéseink sok problémával néztek szembe

A nyíregyházi csapat biztosan maradt benn az osztályban.

BB

Hacker Dezső szerezte a legtöbb pontot

Fotó: KM-archív

A Nyíregyházi TK az előző szezonban búcsúzott a Szuperligától, így megyeszékhelyünk csapata a közelmúltban véget ért idényben az NB I.-ben szerepelt. 

A gárdától nyáron távozott Fehér Béla, valamint Finta Zoltán szünetelteti pályafutását, ettől függetlenül nem lehetett más céljuk, mint mihamarabb visszajutni a sportág hazai elitjébe. Tisztában voltak azzal, hogy ez nem lesz egyszerű, mert nagyon sűrű a mezőny. Hacker Dezsőék parádés rajtot is vettek, az első három mérkőzésüket megnyerték, így felcsillant az azonnali visszajutás lehetősége, a folytatás azonban nem úgy sikerült, ahogy szerették volna, végül a kilencedik helyen fejezték be a bajnokságot. 

Parádésan rajtoltak 

– Pályacserék miatt az első három mérkőzésünket itthon játszottuk és jó játékkal valamennyit megnyertük, ekkor fogalmazódott meg bennünk az azonnali visszajutás gondolata – kezdte értékelését Cseszlai Sándor, a Nyíregyházi TK elnöke. – Aztán elindultunk idegenbe, és az első pofont megkaptuk annak a Gázműveknek az otthonában, akiket korábban stabilan legyőztünk. A továbbiakban jöttek sorra a gondok, munkahelyi és egyéb problémák miatt szinte végig csere nélkül tudtunk csak kiállni, de sérülések is hátráltattak minket. Így sorozatban veszítettük el a mérkőzéseket. Felnőttjátékosainkat ifistáinkkal pótoltuk, például Molnár Dávid a korosztályos meccs után a felnőtt találkozón is dobóállásba állt. Az orosz–ukrán háború kitörésekor újabb játékost veszítettünk, mert Ráski János, aki a Máltai Szeretetszolgálatnál dolgozik, nem tudta tovább vállalni a játékot. Ekkor az ificsapatunk másik játékosát, Végvári Krisztiánt is csatasorba kellett állítanunk. Aztán végül annyira megfogyatkoztunk, hogy a szanki meccsre reaktiválnunk kellett Szlovenszki Attilát. 

– Nagy köszönettel tartozunk neki, mert gondjai, bajai ellenére nem hagyott cserben minket. Az az igazság, hogy a szerencse is elpártolt tőlünk, a Gyula ellen mindössze három fával kaptunk ki. Emellett sok olyan mérkőzésünk volt, amelyeken minimális különbségű vereséget szenvedtünk, a mérleg nyelve mindig aktuális ellenfelünk felé billent. Ez bizony rombolja az önbizalmat. Voltak azonban szép momentumaink, remek győzelmet arattunk a Salgózd ellen, de idesorolom a bátonyterenyei döntetlenünket is. Minden körülményt figyelembe véve én örülök ennek a kilencedik helynek. Ificsapatunk viszont megnyerte a bajnokságot, akikre nagyon büszkék vagyunk – zárta Cseszlai Sándor. 

A Nyíregyházi TK augusztus elején kezdi meg felkészülését a következő szezonra. 

A számok tükrében

Végeredmény 9. 22 6 2 14 72–104 14

Hazai pályán 11 4 1 6 41.5–46.5 9

Vendégként 11 2 1 8 30.5–57.5 5

Pontszerzők: Hacker Dezső 14, Szojka Miklós 12.5, Szilágyi Sándor 9, Mogyorósi Péter 6.5, Kastura Zsolt 4, Végvári Krisztián 4, Ráski János 3, Molnár Dávid 3.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában