Kisvárda Master Good

2022.08.09. 15:23

Makowskiék ledolgoznák a háromgólos hátrányt

A Kisvárda jó formába lendült középpályása és társai jó hangulatban készülnek a Molde elleni visszavágóra.

A társak is nagyon örültek Rafal Makowski (9) Mezőkövesdnek lőtt góljának

Fotó: KOVACS PETER

A Kisvárda Master Good öt tétmeccset játszott idáig ebben az idényben, ezeken az egyik legjobb teljesítményt Rafal Makowski nyújtotta. 

A lengyel középpályás a Legia Varsó nevelése, tavaly januárban érkezett a jó nevű Slask Wroclawtól. Az előző szezonban kilenc bajnokin kezdett, ám olykor úgy tűnt, nem találja még a helyét a csapatban. A 26 éves játékos aztán szintet lépett nyáron, úgy tűnik, hogy remekül pótolja a távozó Claudiu Bumbát. Három Európa Konferencia Liga-meccsen, valamint a Mezőkövesd ellen kezdő volt. A DVSC elleni kaotikus összecsapáson egyenlítő találatot jegyzett, múlt vasárnap pedig bombagóllal és gólpasszal vette ki részét a Kövesd 4–2-es legyőzéséből.

– Már az előző szezonban is sok időt töltöttem a pályán és igyekeztem a lehető legjobb teljesítményemmel segíteni a csapatot – tekintett vissza Rafal Makowski. – Nem jegyeztem gólt vagy gólpasszt, de nem ez volt a legfontosabb – büszke voltam arra, hogy megszereztük a második helyet a bajnokságban. Ez a szezon valóban máshogy alakul számomra. Szerintem időre volt szükségem, hogy megszokjam az új közeget, a várost, az országot, és ami a legfontosabb, elsajátítottam a taktikát és hozzászoktam a magyar futballhoz. Örülök, hogy megszereztem az első gólomat Kisvárda-mezben és bízom benne, hogy jó néhány követi még.

Erre csütörtökön is szükség lenne, hiszen a szabolcsiaknak háromgólos hátrányt kell ledolgozniuk (3–0), hogy a nemzetközi kupasorozat selejtezőjének negyedik körébe jussanak.

A várdaiak megmutatták már, hogy képesek nagyon jól védekezni, mint ahogy támadásban remekelnek, ha arra van szükség. A norvégok elleni visszavágón egyszerre kell megvalósítani a kettőt.

– Nagyon bízom benne, hogy a következő körbe jutunk. Remek a hangulat a csapat körül és a csapaton belül, mindenki hisz a sikerben. Ha a legjobbunkat tudjuk nyújtani, megfordíthatjuk a párharcot – fejezte ki reményeit a játékos.

A norvégok elleni találkozó csütörtök 21 órakor kezdődik a Várkerti Stadionban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában