Ülőröpi

2022.12.26. 15:29

Bravúr veretlenül, különdíjakkal

Az európai elitbe jutottak ülőröplabdázóink nyíregyházi szakvezetőkkel és játékosokkal.

Parádés teljesítménnyel rukkolt ki a csapat Fotó: hunvolley.hu

A foci vébé hajrájában eltörpült a hír, ami hatalmas sikert jelent ülőröplabdázóink számára. A franciaországi Ruenben a B-divíziós Európa-bajnokságon a mieink veretlenül, a hat meccsen mindössze két szettet veszítve végeztek az élen. Ez azt jelenti, hogy a jövő évi olaszországi kontinensviadalon az elitben szerepel válogatottunk, hiszen az első három helyezett kvalifikálta magát a szakág európai elitjébe. Az bravúrt elérő együttesben több a nyíregyházi kötődésű szakvezető és játékos. A szövetségi kapitány Raska Gyula, a szövetségi edző Balogh István. A játékosok közül Kertész Róbert ugyan már eligazolt, de éveken át a nyíregyházi klub erőssége volt és még mindig itt játszik Peres János, a válogatott csapatkapitánya és Domina József.

- Úgy vélem hatalmas sikerként könyvelhetjük el a franciaországi tornát – kezdte érdeklődésünkre Raska Gyula. - Bizakodva utaztunk ki, hiszen jól sikerült a felkészülésünk, mindenki erős volt és gyors. Kemény volt a mezőny, nyolc csapat vett részt, mi mind a hat mérkőzésünket megnyertük. Döntőben nagy rivális szlovén válogatott ellen nyertünk 3:1-re. A torna hat napja alatt végig extra teljesítményt nyújtottak a srácok és igazi csapattá kovácsolódtunk. Örömünket fokozza, hogy a különdíjak közül hármat is haza hoztunk. A legjobb nyitójátékosnak Székely Ferencet választották, a legjobb ütő és a legértékesebb játékos (MVP) Kertész Róbert volt, aki magasan a mezőny fölé nőtt. - így a szövetségi kapitány.


 

Ülőröplabda. A magyar válogatott mérkőzései

Csoportkör: – Szlovénia 3:1, – Csehország 3:0,– Olaszország 3:0

Negyeddöntő: – Franciaország 3:0

Elődöntő: – Anglia 3:0

Döntő: – Szlovénia 3:1

A játékosok: Dan Endre, Domina József, Gergencsik János, Kertész Róbert, Kiss Tibor, Peres János (csapatkapitány), Stirczer József, Székely Ferenc, Zarándi Szabolcs.

 Szakmai stáb: Raska Gyula szövetségi kapitány, Balogh István szövetségi edző, Veleg Krisztián és Nagy Ákos masszőr-gyógytornász.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában