Labdarúgás

2022.12.29. 11:07

Kisvárdán is játszott a Chelsea új igazolása

A Moldétól az angol Chelsea-hez szerződő David Datro Fofana gólt is szerzett a szabolcsiak elleni Európa-konferencialiga-párharcban.

Dominik Kovacicék rendesen megdolgoztatták David Fofanát a visszavágón

Fotó: Kovács Péter/NS - archív

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea mindenben megállapodott a norvég Moldéval David Datro Fofana szerződtetéséről. Az elefántcsontparti támadó a napokban töltötte be a 20. életévét, de már kétszer pályára lépett hazája nemzeti csapatában is.

A csatár a norvég első osztályú bajnokság 2022-es idényében 15 góllal és 5 gólpasszal segítette a Moldét bajnoki címhez, emellett jelentős szerepe volt abban is, hogy csapata sikerrel vette az Európa-konferencialiga selejtezőjét és csoportkörbe jutott. Fofana ott a Djurgarden és a Shamrock Rovers ellen betalált, együttese a kvartett harmadik helyén végzett.

Az elefántcsontparti játékos neve ismerős lehet, hiszen augusztusban a Kisvárda Master Good elleni párharc mindkét mérkőzésén pályára lépett az Ekl selejtezőjének harmadik körében. A hazai odavágón egy góllal járult hozzá a 3–0-s norvég sikerhez, a kisvárdai visszavágó viszont nem az ő meccse volt, a szabolcsi együttes remekül védekezett ellene. Mint ismert, a találkozót 2–1-re a magyar csapat nyerte meg, a Molde így is továbbjutott. Az összecsapást az Union Berlin játékosmegfigyelője a Várkerti Stadionban tekintette meg, már akkor is arra következtetett mindenki, hogy az afrikai tehetség miatt érkezett a német klub szakembere.

Most már biztos, hogy végül nem a berliniek, hanem a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes Chelsea csapott le Fofanára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában