Vármegyei foci

2023.01.20. 14:11

A Nagykálló robbantotta az átigazolási bombát – válogatott játékos érkezett

A vármegye kettőben listavezető Nagykálló a Bajnokok Ligáját is megjárt, korábbi válogatott védővel erősített.

A Nagykállói VSE Horváth Tibor polgármester (j) és Antal János vezetőségi tag jelentélében mutatta be a csapat új igazolását, Mészáros Norbertet

Forrás: egyesület

Vármegyénk amatőr csapatai közül a Nagykállói VSE robbantotta az átigazolási bombát, a Pannónia Zrt. csoport éllovasa ugyanis korábbi válogatott védővel erősített a tavaszi folytatás előtt. A pályafutása nagy részét a DVSC-nél töltő Mészáros Norbert nagy segítségére lehet a csapatnak abban, hogy megtartsa első pozícióját. Tegyük hozzá, a december végén Homann Richárd edzővel készített cikkünkben a tréner nem szeretett volna még bajnoki címről beszélni és most a 42 éves új igazolás is csak annyit tűzött ki célul, hogy a lehető legtöbb mérkőzést nyerje meg a csapat.

De hogyan kerül egy kilencszeres válogatott labdarúgó a vármegyei másodosztályba?

– Nagykállóban játszik egy kollégám, aki korábban szintén szerepelt első osztályban, illetve a DVSC első csapatában – árulta el megkeresésünkre Mészáros Norbert. – Rajta keresztül kerültem kapcsolatba a csapattal. Hajdúszoboszlón játszottam az NB III.-as csapatban, amit nehéz volt összeegyeztetni a munkával, viszont semmiképpen sem szerettem volna még abbahagyni a játékot, mert imádok focizni még mindig. Hallottam, hogy nagyon jó társaság van Nagykállóban, így szívesen jöttem a csapathoz.

A vármegyei bajnokságainkban nem egyedülálló korábbi válogatott játékos szerepeltetése, jelenleg például a Nyír-Wetland I. osztály második helyén álló Kállósemjén labdarúgója Bodnár László. A másodosztály tavaszi szezonjában viszont egészen biztosan Mészáros lesz a legtapasztaltabb játékos.

A középhátvéd elmondta, hogy egyelőre nem csatlakozott a csapathoz, de amint lehetősége lesz rá, edzésbe áll új együttesénél. A csoportját két pont előnnyel vezető Nagykálló március 4-én a Tiszalök vendégeként folytatja a bajnokságot.

Névjegy
Név: Mészáros Norbert
Születési dátum: 1980. 08. 19.
Korábbi klubjai: Pápa (1999–2002), Dunaferr (2002–2003), BKV Előre (2003), Siófok (2003–2004), Energie Cottbus (német, 2004–2005), DVSC (2005–2019), DVSC II. (2019–2020), Tiszafüred (2020–2022), Hajdúszoboszló (2022).
Sikerei: magyar bajnok 6x, Magyar Kupa-győztes 3x. 
Mérkőzésszám: 266 (NB I.), Bajnokok Ligája-főtábla (4), Európa-liga-főtábla (4), UEFA-kupa (2).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában