Labdarúgás, Nyíregyháza Spartacus, NB II.

2023.01.14. 15:20

Döntetlennel folytatta a felkészülését a Nyíregyháza Spartacus

Nem bírt egymással Örökösföldön a Szpari és a Kassa.

Ramos Myke (fehérben) végig aktívan játszott.

Fotó: Sipeki Péter

Mint arról korábban már beszámoltunk, Visinka Ede győzelemmel debütált a Nyíregyháza Spartacus kispadján, miután szerdán a Szpari 2–0-ra győzött a Kazincbarcika vendégeként. A felkészülés folytatásaként vármegyénk NB II-es alakulata Örökösföldön fogadta a Kassa csapatát. A szlovák másodosztály második helyén telelő vendégek ellen Nikola Pantovic és Hrabina Alex még nem léphetett pályára, ellenben Novák Csanád már a keretben volt.

Az első helyzet a vendégek előtt adódott, Gáll lőtt mellé mintegy tizenkét méterről. A másik oldalon Gengeliczki került lövőhelyzetbe, de fölé szállt a labdája. Jó volt az iram, a 13. percben Gresó beadásáról alig maradt le a hosszú oldalon Myke. A 17. percben Gresó Mátyást rántották le, a megmozdulás 11-est ért. A büntetőt maga a sértett értékesítette, 1–0. Három perccel később egyenlített a Kassa, a tisztázni akaró Fejér épp Turcákot találta el, akiről a kapuba pattant a labda, 1–1. A folytatásban is lendületesen támadott a Szpari, egy jó beadás után Adamcsek lövését hárította bravúrral a vendég hálóőr. A 36. percben Nagy lövése pattant szögletre, majd a másik oldalon ment mellé egy próbálkozás. Az első félidő nem hozott több gólt.

Fordulás után kiegyenlítettebbé volt a mérkőzés, majd a 63. percben Fejér védett bravúrral egy közeli lövést, majd a másik oldalon Szerető próbálkozását fogta biztosan a kapus. A 74. percben Szerető szép csellel indult, átadása után Pekár lőtt kapura miután elfektette a védőt, de nagyot védett Valach. A hajrá Baki ollózásával kezdődött egy hazai szöglet után, majd Pekár elől mentettek a kassaiak. Több gól azonban már nem esett, így 1–1 lett a végeredmény.

Felkészülési mérkőzés
Nyíregyháza Spartacus–FC Kosice 1–1 (1–1)
Nyíregyháza: Fejér – Farkas, Gengeliczki (Baki), Jánvári (Deutsch), Nagy, Gresó (Pekár), Sigér, Csősz (Nisztor), Pataki (Szerető), Adamcsek (Novák), Myke (Szokol).
Vezetőedző: Visinka Ede.
Gólszerző: Gresó (17., 11-esből), illetve Turcak (20.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában