Női foci

2023.02.28. 21:50

Nívós tornával emlékeztek Kósa Jánosra

Három vármegye hat női csapata rúgta a lasztit az újfehértói sportcsarnokban.

A tornagyőztes Nyírség Női Sport Club

Fotó: Csernyik István

Gólokkal és remek megoldásoktól tarkított vasárnapot zártak az újfehértói Szegedi Károly Sport-és Szabadidőközpontban. Mindezekről három vármegyét képviselve hat női foci csapat tagjai gondoskodtak, akik időnként tapsra ragadtatták a nagyérdeműt. 

Az újfehértói csarnok adott otthont annak a tornának, ami korábban tíz alkalommal a Nyírség Kupa néven futott. A szervező Nyírség Női Sport Club tavaly elveszítette a klub megalapítóját a női foci nagy szerelmesét Kósa Jánost. Nevét nem akarják elfeledni, azért a vasárnapi találkozót a Kósa János Nyírségi Kupa néven rendezték. A hat együttes körmérkőzéses formában találkozott, az első három találkozó előtt egy perces csenddel emlékeztek Kósa Jánosra.
A győzelmet végül veretlenül szerezte meg a házigazda nyíregyházi Nyírség Női Sport Club. A második helyezést az egymás elleni eredmény döntötte el a hajdúsági Fókusz Team javára, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a szintén kilenc pontos Hernádnémeti állhatott. A következő két helyen szintén azonos pontszámot szerzők zártak, a negyedik egy megyebeli baráti társaság, a Régi Bőrök, míg az ötödik a Sajószentpéter-Bánhorváti együttese volt. A hatodik helyen az üde színfoltot jelentő Tiszaújváros csapata zárt.
Miként a tornákon illős, itt is voltak különdíjak, az eredményhirdetés után úgy búcsúztak el a résztvevők, hogy jövőre ismét találkoznak.
-    Az első három mérkőzés kezdete előtti gyászszünettel szeretett edzőnkre, elnökünkre, Kósa Jánosra emlékeztünk. Az ő kezdeményezésére indítottuk el annak idején az első Nyírség Kupát, amelyet azután még kilenc alkalommal rendeztünk meg. Ez volt a tizenegyedik alkalom, amely már más volt, mint az eddigiek, hiszen már nem állt ott a kispadunk mellett. Rengeteget küzdött a női fociért, értünk, a Nyírség NSC-ért. Ezen a tornán mi is azért harcoltunk, hogy sikerüljön megszerezni az első helyet, ami az általa elvárt eredmény lett volna. Biztosra veszem, ha velünk lett volna, nagyon büszke lett volna a csapatra, hogy kimondottan jó teljesítményt nyújtva sikerült veretlenül megnyerni a tornát, mindösszesen egy gólt kapva. Igaz, amiatt az egy gól miatt rendkívül bosszús lett volna. "Mindegy merre sodor minket az élet, a nyírséges szív, ebben a mezben, mindig egyszerre dobban." – tudtuk meg Szűcs Éva főszervezőtől, a Nyírség NSC kiválóságától

Kósa János Nyírségi Kupa
1. Nyírség Női Sport Club
2. Fókusz Team
3. Hernádnémeti
4. Régi Bőrök
5. Sajószentpéter-Bánhorváti
6. Tiszaújváros
Különdíjasok
Legjobb játékos: Lengyelné Abdai Emese (Fókuszban Team)
Legjobb kapus: Lengyel Krisztina (Nyírség Női Sport Club)
Gólkirálynő: Takács Brigitta (Hernádnémeti) 5 találattal
Legjobb hazai játékos: Nagy Boglárka (Nyírség Női Sport Club)


 

Címkék#női foci

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában