Kispályás labdarúgás

2023.02.22. 10:52

Szombaton szuperdöntő a kispályásoknál

Októberben befejeződött a Decathlon-Konyha Möbel-Nyíregyházi Sportcentrum városi kispályás labdarúgó-bajnokság őszi szezonja.

Forrás: sportcentrum

A csapatok egy része a pihenés helyett a november közepén indult téli terembajnokságot választotta. A nevezett 33 együttes azonban nem a megszokott helyszínen lépett parkettra.
– Az energiaválság elért minket is, így a terembajnokságnak új helyszínt kellett keresnünk, mert a Zrínyi Ilona Gimnázium Tiszavasvári úti Bencs-csarnokában az utánpótlás csapatok és a felnőtt gárdák tréningeztek. A bajnokság új helyszíne az európai színvonalú nyírpazonyi tornacsarnok lett, a település polgármestere, Dubay László és Hajdu Barna helyi sportvezető és tanár örömmel fogadott bennünket, így négy hónapon keresztül keddenként és szombatonként játszhattak a csapatok – mondta Dajka László főszervező.
A bajnokság alapszakasza kedden véget ért, az állva maradt csapatok szombaton már a szuperdöntőben vívnak késhegyre menő csatákat.
– Három csoportban közel kétszáz mérkőzésen döntötték el a sorrendet a csapatok. A csoportokból az első két helyezett jutott be a hétvégi döntőbe, ahol két hármas csoportban küzdenek meg a végső helyezésekért. A két csoport győztese játszik az első helyért, a csoport másodikok pedig a bronzéremért küzdhetnek meg – taglalta a lebonyolítást a főszervező.
A színvonalra biztosan nem lehet majd panasz, hiszen több korábbi győztes alakulat is pályára lép szombaton.
– Már a csoportmérkőzéseken sem lehetett panaszunk, mindenhol az utolsó pillanatokban dőltek el a végső helyezések. Legnagyobb meglepetést a Messer United FC okozta, amely megnyerte a csoportját, de a salakon F csoportban szereplő Tompa Bánházi Autószerviz is kivívta részvételét a döntőre. Mellettük a tavalyi győztes Het-Band Kft. és a háromszoros bajnok Pikoló söröző és az egyszeres győztes Marso Kft, valamint a Vörös Ördögök is ott lesznek, tehát ismét parázs csaták várhatók a bajnoki címért – zárta Dajka László, aki azt is elmondta, hogy jövőre is nyírpazonyi csarnokban rendezik majd a téli tornát. A salakos bajnokságban pedig az időjárás függvényében március közepén indulhat újra a labda.

A csoport: 1. Het-Band Kft., 2. Marso Kft.
Gólkirály: Petics György. Legjobb kapus: Ficze Tamás (Nessta). 
B csoport: 1. Messer United FC, 2. Pikoló söröző.
Gólkirály: Ványi Zsolt (Pikoló Söröző). Legjobb kapus: Tömpe Károly (Messer United FC). 
C csoport: 1. Vörös Ördögök FC, 2. Tompa Bánházi Autószervíz.
Gólkirály: Haller Renátó (Kelet-Solár Kft.). Legjobb kapus: Törő Adrián (Vörös Ördögök FC).                         
A szuperdöntő csoportbeosztása
A csoport: Het-Band Kft., Vörös Ördögök FC, Pikoló söröző.
B csoport: Messer United FC, Marso Kft., Tompa Bánházi Autószervíz.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában