Amerikai Foci, Levelek Spartans

2023.05.30. 10:55

Keleti elsőként jutottak a rájátszásba

A playoffba kerülésért és a keleti elsőségért küzdött a Levelek Spartans.

Csoportgyőztes a Spartans.

Fotó: Klub

Alattyánon lépett pályára a a divízió I.-es amerikai futball bajnokság keleti csoportjának soron következő fordulójában a Levelek Spartans, ahol a Wolverines igen kemény ellenfélnek bizonyult. Úgy különösen, hogy több kulcsember is a maródiak listáján szerepelt a szabolcsiaknál. Talán a védelmen volt leginkább érezhető a sok hiányzó, hiszen az elején nagyon nehezen tudták a spártaiak megfékezni a hazai futásokat. Ezt kihasználva gyorsan meg is szerezte a vezetést a Wolverines. Az elmúlt meccsekhez képest viszont a támadósor éberen kezdett, és hamar válaszolt. Az adok-kapok viszont folytatódott, egy újabb touchdownnal visszaszerezték a vezetést a rozsomákok.

A második negyedben mind a védelem, mind a támadósor felszívta magát és nem remegtek meg a fontos momentumokban. Egy szép futással sikerült egyenlíteni, majd egy szerzett labdát követően a vezetést is átvette a Spartans, így egy labdabirtoklásnyi maradt a különbség a két együttes között a pihenőre.

A vendégek a harmadik negyedben ugyan egy eladott labdával kezdtek, de a védelemnek helyén volt a szíve és nem engedte, hogy a Wolverines pontot szerezzen. Az offense pedig másodjára már nem hibázott. A fáradtság viszont egyre inkább érezhető volt a szabolcsiakon, hiszen annak ellenére, hogy a védők sokszor jó pillanatban tudtak egy-egy hazai támadást megállítani, a kulcsmomentumokban hibáztak. A rozsomákok egy ilyet ki is használtak, ellenben szinte azonnal jött a válasz, minek köszönhetően újabb hat pont került fel az eredményjelzőre. 

Karnyújtásnyira volt a győzelem a vendégek számára, viszont egy újabb TD visszahozta a reményt a rozsomákoknak, akik a végén két pontra is felzárkóztak. A kétpontos kísérletnél azonban a nyírségi védelem megállította a futót, így nem sikerült a hazaiaknak az egyenlítés, amivel hosszabbításra menthették volna a mérkőzést. Két perccel a vége előtt pedig már csak ölniük kellett az időt a spártaiaknak, akik kiszenvedték a 34-32-es sikert, és így nemcsak rájátszásba jutottak, de megszerezték az első helyet a keleti csoportban, ez pedig azt jelenti, hogy hazai pályán küzdhetnek meg a döntőbe jutásért.

Az alapszakasz azonban még nem ért véget a Spartans számára, hiszen a csapat június 10-én a Football Armoury Cowbells 2-t fogadja.

Amerikai Foci: TD Store divizió I., Keleti csoport
Wolvrines–Levelek Spartans 32–34 (14–8, 0–14, 6–12, 12–0)
A Spartans pontszerzői: Dorozsmai Gergő, Sülyi Richárd 2-2 TD, Szigetvári Kevin 1 TD, Sülyi Richárd 1 PAT, illetve Salga Zsolt, Tóth Gábor 2-2 TD, Román Dávid 1 TD, Fövényesi Marcell, Tóth Gábor 1-1 PAT.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában