Kosárlabda

2023.06.13. 15:21

A Blue Sharkstól igazolt az ezüstérmes

A férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokság mögöttünk hagyott idényének ezüstérmese, az Arconic-Alba Fehérvár három új igazolást jelentett be kedden. A Körmendről érkezett Balogh Máté mellett a kieső Hübner Nyíregyháza BS-t elhagyó Kass Balázs és Kiss Benedek is a Fejér vármegyeieknél folytatja.

A 21 éves Kass tavaly nyáron éppen Székesfehérvárról szerződött a Blue Sharkshoz, míg a 22 éves Kiss 2021 januárjában érkezett az akkor még a másodosztályban bajnoki címre hajtó – és végül megszerző – Cápákhoz, minden versenysorozatot számolva 97 meccsen lépett pályára nyíregyházi színekben. A két hátvéd az előző idényhez hasonlóan a következőben is megfelel a fiatalszabálynak, mely szerint egy 23 év alatti játékosnak mindig pályán kell lennie a mérkőzések első félidejében. Az előző évad alapszakaszában Kass átlagban 19.6, Kiss 17.2 percet játszott átlagban, előbbi tízszer, utóbbi tizenegyszer volt kezdő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában