Labdarúgás, NB I., Kisvárda Master Good

2023.06.20. 11:01

Fiatal támadót igazolt a Kisvárda Master Good

Korábban a Ferencvárosnál is megforduló csatár a Kisvárda negyedik szerzeménye.

Czékus Ádám az előző idényben Békéscsabán szerepelt.

Fotó: kisvardafc.hu

Fiatal szélsőt igazolt a Kisvárda Master Good, aki a szerbiai Topolyán nevelkedett, Magyarországon pedig volt a Szeged, a Honvéd, a Ferencváros és legutóbb a Békéscsaba játékosa is. Czékus Ádám a mögöttünk hagyott szezonban 36 meccsen lépett pályára a viharsarkiak színeiben az NB II.-ben, és tíz góljával ő volt az Előre házi gólkirálya.

Tudta, hogy Kisvárdán a helye

– Több kérőm is volt az NB I.-ből, ám amikor eljöttem ide, Kisvárdára egy ismerkedési látogatásra, akkor meggyőződtem róla, ha futballista akarok lenni, akkor itt a helyem – mondta a hétfői edzés előtt Czékus Ádám, aki a 37-es mezszámot választotta. – Mindent megtettem azért, hogy a Békéscsaba a másodosztályban maradjon, ám ezt nem sikerült elérnünk, személy szerint viszont nem zártam rossz szezont, ebből szeretnék táplálkozni. Két éve a Fradi második csapatával az NB III.-ban, tavaly a másodosztályban szerepeltem, úgy érzem, készen állok az élvonalbeli folytatásra, nagy álmom válik valóra azzal, ha sikerül majd bemutatkozni a honi NB I.-ben, ezért dolgozom majd a felkészülés során.

Június 19-én, hétfőn elkezdődött a csapat nyári felkészülése a 2023-2024-es bajnoki évre, amely zsinórban már a hatodik lesz a legjobbak mezőnyében. A Milos Kruscsics vezette szakmai stáb 18 órától tartotta meg a foglalkozást, amit kedden kettő követett, közben pedig a játékosok átestek az ilyenkor megszokott orvosi vizsgálatotokon. A létszám azért nem volt még teljes, mert voltak igazolt hiányzók, így például a különböző nemzeti válogatottban érdekeltek. A négy új futballista viszont már ott volt: Kovács Marcell, Lippai Tibor, Branimir Cipetic és Czékus Ádám is elfoglalhatta helyét az öltözőben, illetve a tartalékcsapattól csatlakozott a kerethez Raul Stefan és Nikita Honcsar.

A felkészülési meccsek menetrendje véglegesnek tekinthető, de nem minden esetben van még pecsét a szerződéséken. Az viszont biztos, hogy az első edzőmeccset július 1-jén játsszák a szlovák FC Kassa otthonában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában