Jetski

2023.06.25. 12:02

Jászai Csongor Magyar Nagydíj-győztes

Jászai Csongor (60) remekül versenyzett Leveleken

Fotó: Gazdag Mihaly

A nyíregyházi Jászai Csongor az elmúlt évekből és a múlt heti világbajnokságból kiindulva jó esélyekkel szállt vízre a leveleki tavon. A 16 éves versenyző az Európa-bajnokságon két géposztályban, GP2-ben és GP3-ban indult.

Az említett két kategóriában három-három futamot rendeznek, azok eredményéből adódik össze a Magyar Nagydíjon elért végső helyezés. Csongor a péntek óta tartó nemzetközi viadal záró napját remek helyzetből várta: GP3-ban behúzta az első két futamot és vasárnap sem bízott semmit a véletlenre, nagy fölénnyel diadalmaskodott, így a győztes kilétét illetően nem volt szükség nagy matekozásra. Jászai Csongor megnyerte a Magyar Nagydíjat!

A hazai versenyző GP2-ben egy második és egy harmadik futamhelyezés után a második pozícióból várta a vasárnapi zárást. Ott ismét remekül teljesített, egy olasz versenyző után másodikként ért be, így az erősebb géposztályban összesítésben második lett.

Az Európa-bajnokság két állomásból áll, a sorozat két hét múlva, Litvániában fejeződik be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában