Asztalitenisz, NAC Nyíregyháza

2023.06.01. 10:16

Két győzelemmel zárták a rájátszást

Forrás: NAC Nyíregyháza

Mint arról korábban beszámoltunk, a női Extraliga alsóházi rájátszásának első hétvégéjén a NAC Nyíregyháza legyőzte a Szegedet és a Pécset, valamint vereséget szenvedett a Nagykanizsától. Múlt hétvégén a Marczibányi téri Ormai-csarnokban találkoztak a csapatok, hogy szombaton és vasárnap lejátsszák az alsóházi rájátszás utolsó három mérkőzését. A tömbösített játéknapokon állt ismét asztalhoz Dorogi János csapata, a mieink szombaton az Ajka ellen kezdték meg a küzdelmeket. Az összeszokott Laskai Írisz, Adamik Csenge páros ismét jól muzsikált, ugyan csak öt szettben, de szállították az első győzelmet. A folytatásban mindketten hozták egyéni mérkőzéseiket, a végén Fülöp Szilvia is hozzá tett egyet, így Dorogi János lányai sikerrel indították a hétvégét. 
– Ez egy jól sikerült mérkőzés volt, amelynek emeli értékét, hogy az Ajka az előző szezonban a legjobb négy közé jutott. Nem mondom, hogy bravúr, de erőt adott a folytatásra a lányoknak – mondta Dorogi János, a NAC Nyíregyháza edzője.
Vasárnapi első mérkőzésükön a Soltvadkert ellen állt asztalhoz vármegyeszékhelyünk Extraligás csapata. Párosunk győzelme után sorrendben négy egyéni találkozójukat is elveszítették, így nagy hátrányban kerültek, végül vereséget szenvedtek. 
– Ezen a találkozón kulcsembereink nem szállították a győzelmeket, így szinte kilátástalan helyzetbe kerültünk, amelynek vereség lett a vége – értékelt röviden Dorogi János.
A nap másik találkozóján a Békés volt a mieink ellenfele. Nehezen indult a találkozó, párosunk, valamint az őket követő Pad Franciska is kétszettes hátrányból fordítva nyert. Innentől aztán nem volt mese, Adamik Csenge, Pad Franciska és Laskai Írisz szettvesztés nélkül hozta mérkőzéseit, ezzel a csapat magabiztos sikerrel zárta az alsóházi rájátszást. 
Az együttes az összesítésben végül a harmadik helyen végzett Ajkával azonos pontszámmal a negyedik helyen fejezte be az alsóházi rájátszást. Így a mögöttük végzett Békéssel, Péccsel és Szegeddel egyetemben az NB I. első két helyezettjével játszik az Extraligába maradást jelentő két helyért, hiszen a következő szezonban ismét tizenkét csapatos lett a női elitmezőny.
– A helyzetet árnyalja, hogy az NB I. bajnoka a Nagykanizsa második számú csapata lett és a szabályok értelmében a legmagasabb osztályban egy egyesület csak egy csapatot indíthat. Ami biztos, hogy a második helyezett Vecsés biztosan asztalhoz áll a feljutásért, a Békés jövője viszont még bizonytalan.
Az osztályozót a tervek szerint augusztus első hétvégéjén rendezik, amelyen a NAC Nyíregyháza esélyes arra, hogy megőrizze élvonalbeli tagságát.

Női extraliga, alsóházi rájátszást
NAC Nyíregyháza-Ajka 6:4
Győztek: Laskai 2, Adamik 2, Fülöp és a Laskai, Adamik páros.
Soltvadkert-NAC Nyíregyháza 6:3
Gy.: Tarsoly, Laskai és a Laskai, Adamik p.
Békés-NAC Nyíregyháza 3:6
Gy.: Laskai 2, Adamik 2, Pad és a Laskai, Adamik p.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában