Úszás

2023.06.27. 13:56

Kevesen voltak, de nagyot alkottak

Antal Dávid a július végi maribori versenyre hegyezi a formáját.

Antal Dávid hat éremmel tért haza Kaposvárról

Fotó: egyesület

A mögöttünk hagyott hétvégén a kaposvári Csík Ferenc Versenyuszoda adott otthont a serdülő országos bajnokságának, amelyen 74 klub 439 versenyzője állt rajtkőre. Vármegyénket maroknyian, ám annál eredményesebben képviselték. A Bátori Sárkányok Úszóegyesület négy fővel vett részt a megméretésen és az egyesületek közötti pontversenyben az előkelő tizedik helyen végeztek. Legeredményesebb versenyzőjük Antal Dávid volt, aki hat érmet nyert. 
– Megnyerte a 200 pillangót, ezüstérmet szerzett 50 és 100 pillangón, valamint bronzérmes lett, 50, 100 és 200 háton – sorolta büszkén Kaliba Viktor, a Bátori Sárkányok edzője. – Dávid nem volt csúcsformában, neki majd a július végi maribori EYOF-on kell topon lennie. Így van négy hetünk arra, hogy felkészítsem és 200 pillangón Szlovéniában hozza a legjobbját. A többiek is ügyesek voltak, mindannyian B döntőt úsztak, úgy, hogy korosztályuknál fiatalabbak – tette még hozzá.
 

Nagy Bence

Az ibrányi Magnetic Sportegyesületet Nagy Bence képviselte. Legerősebb számában, a 200 pillangón egyéni legjobbját két másodperccel megjavítva állhatott a dobogó legalsó fokára. 
– Bence alaposan kitett magáért, amiért jár neki a gratuláció. Dolgozunk tovább, készülünk a gyermek, illetve a cápa bajnokságra, ott több gyermek áll majd rajtkőre, jó eséllyel indul Szabó Regina, aki a ranglistán előkelő helyen áll – mondta Thuróczy Róbert, az ibrányi Magnetic edzője. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában