Kézilabda NB II.

2023.08.08. 15:08

Új edzővel folytatja a Tiszavasvári

Türk Ferenc korábban játékosként és játékos-edzőként tevékenykedett a település csapatában.

Szon.hu

Gazdag Richárdék (labdával) is elkezdték

Fotó: Pusztai Sándor

A Tiszavasvári az előző szezonban a 6. helyen fejezte be a küzdelmeket az NB II.-es bajnokságban. Ennek a szezonnak új névvel és új edzővel vágnak neki Feind Zoltánék. A csapat edzője Türk Ferenc lesz, aki nyolc évig az osztálytárs Kisvárda alakulatát trenírozta. Türk Ferenc korábban játékosként, majd játékos-edzőként is tevékenykedett Tiszavasváriban, így ismerős környezetbe tér vissza.
A csapat ezentúl Tiszavasvári-SZIKE néven szerepel, a fúziónak köszönhetően a Tiszavasvári néhány játékosa kettős játékengedéllyel pályára lép majd a Szabolcsi Ifjúsági Kézilabda Egyesület megyei bajnokságban induló egyik csapatában. Ezzel részletesen majd egy későbbi cikkünkben foglalkozunk. 
Az újonnan kinevezett szakvezető elmondta, hogy a közös munkát július 24-én kezdték el, az első héten három foglalkozáson vett részt a csapat, amely előtt házi feladatként egyéni feladatokat teljesítettek a játékosok. 
– A komoly munkában múlt hétfőn álltunk bele mindennapi edzéssel. Emellett természetesen edzőmérkőzések szerepelnek a programunkban. Megmérkőzünk, a Hajdúnánással, a Nyírbátorral, a DEAC II.-vel, Kisvárdával, valamint az Acélvárossal – mondta Türk Ferenc.
Ami a játékosmozgást illeti, távozott az előző idény házi gólkirálya, a 146 találatig jutó Szűcs Balázs, aki Hajdúszoboszlón folytatja pályafutását, a kapus Balogh Bence és Sóvágó Márton pedig Hajdúböszörménybe igazolt. Érkezett Kisvárdáról Tuska Szabolcs, az osztályból kiesett Újfehértó-KSZSE gárdájából leigazolták Barabás Bencét és Horváth Bendegúz, valamint kettős játékengedéllyel Nyíregyházáról Molnár Levente, valamint Kórik Levente erősíti majd a gárdát.
– A megváltozott lebonyolítási rendszer miatt velünk együtt mindenki az alapszakasz első négy helyére pályázik, hiszen az a biztos bennmaradást jelenti – magyarázta a frissen kinevezett edző. – Igaz, hogy a borsodi csapatok kikerültek az osztályból, de aki a felsőházban érdekelt lesz, azok előbb-utóbb úgyis szembe kerülnek velük. A Nyírbátor évek óta meghatározó tagja az osztálynak, a Hajdúböszörmény egy masszív csapat, főleg hazai pályán, a Balmazújváros erősödött és a Hajdúnánás ellen sosem egyszerű játszani, de a kisvárdai fiatalokat sem lehet félvállról venni. Szóval nehéz előre jósolni, fontos lesz a jó rajt, aztán két- három forduló után kezdenek majd kikristályosodni az erőviszonyok – latolgatta az esélyeket Türk Ferenc. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában