Labdarúgás

2023.09.15. 12:28

A sérültekkel nem kockáztat a Szpari, de a cél egyértelmű

A nyíregyháziak NB III.-as csapat otthonában kezdik meg a kupaszereplést.

Gresó Mátyásék (jobbra) a Magyar Kupára is átmentenék a jó formát

Fotó: Koncz Márton/Nemzeti Sport

A Nyíregyháza Spartacusnak nem biztos, hogy jól jött a bajnoki szünet. Mint ismert, a piros-kékek az NB II. első hét fordulójában nem kaptak ki, a remek sorozat részeként négyszer nyertek és háromszor döntetlent játszottak. A forma szempontjából tehát nem a legjobb ez a pauza, ám ha azt vesszük, hogy több alapember is sérült és nekik esélyük van két-három hét alatt regenerálódni, akkor nem kell bosszankodnia a szurkolóknak.

A sérültek között vannak olyanok, akik még hétvégén is gyógyulhatnak, a klub ugyanis közzétette, hogy két alapember, nevezetesen Nagy Dominik és Novák Csanád még nem léphet pályára a vasárnapi kupameccsen. A tiszaújvárosi összecsapásnak persze így is a Szpari az esélyese.

Az ellenfél az NB III. Északkeleti csoportjában szerepel, az eddigi hét bajnokijából hármat megnyert, kétszer ikszel és kétszer kikapott, így a hatodik helyen áll.

– A szünetben beiktattunk egy edzőmeccset, amin játékpercet adtunk azoknak is, akik kevesebbet játszottak korábban, illetve gyakorolhattuk a csapatjátékot is – mondta el Tímár Krisztián, a Spartacus vezetőedzője. – A játékosok kaptak egy kis pihenőt, hogy feltöltődjenek, ugyanis kemény időszak van mögöttünk és még keményebb áll előttünk, hiszen sorozatterhelés jön. Az elmúlt napokban újra gőzerővel dolgoztunk, készültünk a Tiszaújváros elleni kupameccsre. Van egy-két sérültünk, akikkel nem szeretnénk kockáztatni, de akárkit küldök a pályára, esélyeshez méltó játékot akarok látni. Tiszteljük az ellenfelet, de továbbjutásra törekszünk.

Az újvárosiaknál Oláh Benjámin személyében lesz ismerős is: a tizenhét éves támadó az eddigi hét bajnokin kezdett és két gólt szerzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában