Labdarúgás, Kisvárda Master Good, Magyar Kupa

2023.09.18. 09:50

Megtette az első lépést a Kisvárda Master Good

Hozta a kötelezőt a Magyar Kupában a rétközi csapat.

A pilisiek nem kímélték a Kisvárda játékosait.

Fotó: kisvardafc.hu

Az előzetes várakozásoknak megfelelően magabiztos győzelmet aratott a Magyar Kupa harmadik fordulójában az élvonalbeli Kisvárda Master Good. A rétközi egylet a Pest vármegyei Pilis otthonában lépett pályára és nyert végül 5–0-ra. A sikert sajnos beárnyékolta Milos Szpaszics súlyos sérülése, a szerb támadót a tizenkettedik percben kellett lecserélni, s mint utólag kiderült eltört a bal lába külbokacsontja, így műtétre szorul, ami azt jelenti, hogy hetekre kidőlt. Összességében azonban jól sikerült a frissen kinevezett vezetőedző, Mátyus János bemutatkozása.

Véghez vitték az eltervezetteket

– A meccset követő villámmegbeszélésen azt mondtam a csapatnak, hogy megtettük együtt az első lépést és ezzel elégedett vagyok – értékelt Mátyus János vezetőedző a csapat honlapján. – Kötelező győzelem nincs, de megvalósítottuk azt, amit elterveztünk, vagyis, hogy az első perctől kezdve nagyszerű szellemben játszottunk, tudtuk azt, hogy az ilyen mérkőzéseken fontos a jó kezdés, megkönnyítve ezzel a dolgunkat. Jól kezdtünk, szép gólokat lőttünk, az első félidő teljesen rendben volt. A második játékrészben kissé leült a játékunk, de négygólos vezetésünk birtokában érthetően nehezebb volt már felpörögni. Összességében elégedettek lehetünk, gratulálok a csapatnak. Nagyon örülünk, hogy nyertünk, de árnyékot vett a boldogságunkra Milos Szpaszics súlyos sérülése, amiből felépülve mielőbb várjuk majd vissza a csapatba.

A mérkőzés egyik legjobbja az éppen Szpaszics helyére beálló Czékus Ádám volt, aki az első játékrészben előbb büntetőt harcolt ki, majd a fordulást követően maga is gólt szerzett. 

– Amit elterveztünk, végrehajtottuk – mondta a lefújást követően a csereként beálló, s gólt is szerző kisvárdai támadó, Czékus Ádám. – Jók az eddigi tapasztalataink Mátyus Jánossal, kedvező benyomást tett ránk, mi pedig bízunk benne, hallgatunk rá. Remélem, a Ferencváros elleni bajnokin is sikeresek leszünk.

A Kisvárda Master Good programja szeptember 24-én vasárnap, a Ferencváros elleni idegenbeli bajnoki mérkőzéssel folytatódik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában