Labdarúgás, Magyar Kupa, Nagyecsed–Ferencváros

2023.09.15. 11:54

Nagyecsed: valóra váltják a szurkolóik álmát

A bajnok Ferencváros vármegyénkben, Nagyecseden lép pályára. A tét a legjobb 32 közé jutás.

Ünnepnap lesz Nagyecseden a Fradi elleni találkozó.

Fotó: Földi Imre

A Magyar Kupa harmadik fordulójának egyik üde színfoltja lesz a Nagyecsed–Ferencváros összecsapás, ami már csak azért is pikáns, mivel a szatmári alakulat nyolc éven belül másodszor kapta ellenfelének a rekordbajnok fővárosi klubot.

A cél a tisztes helytállás

– Nyilván ez egy óriási dolog, nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a Ferencvárost kaptunk – mondta el a mérkőzés felvezetéseként Harbula Balázs, a Nagyecsed vezetőedzője. – A megszokott módon, három edzéssel készültünk erre az összecsapásra is. A legfőbb célunk nem is lehet más, minthogy tisztességes módon helyt álljunk. Megpróbálunk a lehető legzártabban védekezni és ebből kontratámadásokat vezetni, ezáltal pedig minél többször eljutni az ellenfél kapuja elé. Igyekszünk négy-öt méteren lenni egymástól és fókuszálni mindkét szélre, hogyha forgatják a labdát, akkor átérjünk. Két védekező középpályással fogunk kezdeni és négy védővel, ebből próbáljuk majd megjátszani a centerünket.

Egyértelmű, hogy a meccs favoritja a zöld-fehér egylet, mindezek ellenére akár egyetlen szerzett gól is óriási eufóriát okozna a hazai alakulat, na meg a szurkolói számára.

– Nem szabad elfelejteni, hogy mi egy negyedosztályú csapat vagyunk, éppen ezért ennek megfelelően kell ehhez a találkozóhoz hozzáállnunk – folytatta a tréner, aki civilben testnevelő tanár. – Amennyiben sikerülne egy gólt szereznünk, az az egész csapat és talán mondhatom, hogy egész Nagyecsed számára felejthetetlen élményt biztosítana. Azért a Ferencváros mégiscsak egy olyan klub, amelyet a nemzetközi porondon is jegyeznek.

Harbula Balázs edzői pályafutását tekintve is nagy dolog, hogy a Ferencváros ellen meccselhet. Reméli, hogy bármi is legyen a végeredmény, az öltözőre jó hatással lesz ez a párharc.

– Sajnos a vármegyei bajnokságot nagyon rosszul kezdtük, így remélem, hogy ez a mérkőzés elsősorban a csapat kohéziójára fog pozitívan hatni – utalt arra, hogy a Nyír-Wetland vármegyei I. osztály idei kiírásában eleddig mindössze egyszer győztek. – Bízom benne, hogy mindezek által egy olyan mentális erőre teszünk majd szert, ami a segítségünkre lehet a bajnokság folytatásában.

A legnépszerűbb csapat érkezik

– Visszatérve az ellenfelünkre, errefelé rendkívül népszerű a Fradi, és sok szatmári szurkolónak borzasztó sokat jelent, hogy élőben láthatja a zöld-fehéreket. Azt pedig ismétlem, hogy számunkra egy nagyon nagy dolog, hogy elhozhatjuk az ország legnépszerűbb csapatát a szurkolóinknak – zárta gondolatait Harbula Balázs.

A mérkőzést, amelyre elővételben már közel kétezer jegyet eladtak, és amelyet élőben közvetít az M4Sport televízió is, szeptember 16-án szombaton, 12:45-től rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában