Labdarúgás, NB II., Nyíregyháza Spartacus FC

2023.10.24. 10:19

A pontrúgások döntöttek

Megérdemelten tartotta otthon a három pontot a Vasas.

Baki Ákos (fehérben) sajnos a kiállítás sorsára jutott.

Fotó: Vasas FC

Május 21-e óta első ízben szenvedett vereséget a Nyíregyháza Spartacus FC csapata. Az NB II.-es pontvadászat tizenkettedik fordulójában a Vasas vette el a Szpari hónapok óta tartó veretlenségét.  Sajnos nem jött jókor a szabolcsi egylet számára a válogatott szünet, hiszen a játék képe különbözött az eddig megszokottaktól, a hazai gárda magabiztos futballt mutatott, s habár a Spartacusnak is megvoltak a maga lehetőségei, végül 3–0-ra győzött a vendéglátó.

Hiányzott a játékosok élessége

– A pontrúgások döntötték el a rangadót – értékelt a lefújást követően a Nyíregyháza vezetőedzője, Tímár Krisztián. – Tisztában voltunk vele, hogy a Vasas ilyen szituációkból már sok gólt lőtt. Felkészültünk erre, de nem sikerült hatékonyan védekeznünk ellenük. Az első félidőben voltak olyan pillanatok, amikor, ha mi vezetünk, akkor más lehetett volna a meccs kimenetele. Egy-két kulcsjátékosom nem volt olyan éles, mint szokott. Nem tudtuk hozni az elvárt szintet a játékunkban, több technikai hibát követtünk el, mint szoktunk. Az átmenetekben sem voltunk elég élesek. A játékban nem láttam nagy különbséget a két csapat között, de a Vasas a pontrúgásaival eldöntötte a meccset. 

– Gratulálok a hazaiaknak, mert megérdemelten nyerték meg a rangadót – folytatta a tréner. – Viszont büszke vagyok a csapatomra, mert eddig nagyon jól teljesítettünk. A sorozatunk szép széria volt, továbbra is a második helyen állunk. Csökkent, de még mindig tartjuk az előnyünket a Vasassal szemben. Készülünk a további feladatokra, mert jó lenne egy újabb tíz-tizenkét meccses veretlenségi szériát mutatni. Nagyon köszönöm a szurkolóinknak a biztatást. Látszik, hogy Nyíregyházán egymásra talált a csapat és a közönség. Azt viszont nagyon sajnálom, hogy nem tudtuk minőségibb játékkal meghálálni a bizalmukat. 

Győzelmével a Vasas a negyedik helyre lépett előre, a Nyíregyháza pedig továbbra is második, s csupán egy pont a hátránya a Győrrel szemben, amely 1–1-es döntetlent játszott Szegeden. 

A Szpari a soron következő fordulóban az Ajkát fogadja, a mérkőzést Balmazújvárosban rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában