Autósport, Kiss Norbert, Révész Racing

2023.10.03. 15:24

Európa-bajnokként sem lassított

Az ötszörös Eb-győztes Kiss Norbert Jaramában is parádézott, három futamot nyert.

Megszámlálhatatlan trófeát nyert Kiss Norbert és a Révész Racing.

Fotó: Bóti Márti

Spanyolországban zárult a 2023-as FIA kamion Európa-bajnokság, ahol a nyíregyházi Révész Racing magyar pilótája, Kiss Norbert már Eb-győztesként állhatott rajthoz. Ahogy eddig minden helyszínen, úgy a szombati időmérőn is megszerezte az első rajtkockát, megelőzve a hazaiak favoritját, Albacetét.

Az összes időmérőt megnyerte

Kiss remekül kapta el az első futam rajtját, de mivel mögötte baleset történt, így piros zászlóval megállították a versenyt. A megismételt rajtnál sem történt változás, az immáron ötszörös Európa-bajnok pedig magabiztos versenyzéssel rajt-cél győzelmet aratott, ami egyben az idei húszadik sikere volt.

– Nagyon jó szezont futunk, a csapat hétről hétre kiváló munkát végez – mondta el a közösségi médiában megjelenő videójában  a győzelmét követően Kiss Norbert. – Ez volt az idei huszadik sikerünk, ami új rekord, korábban a 2015-ös év volt az, amikor ennyire magabiztosak voltunk, ám akkor is csak tizenkilenc diadalig jutottunk el. 

A fordított rajtrácsos délutáni futamon sem aprózta el Kiss, aki már az első körben három helyet ugrott előre, az ötödik körben már második volt, míg nem sokkal később egy remek manővert követően az élre állt. Innentől pedig már nem akadt ellenfele, s hogy egy újabb jubileumról is szó essen, karrierje századik futamgyőzelmét ünnepelhette.

Norbi vasárnap sem lassított, a kvalifikáció során ismételten a leggyorsabbnak bizonyult, ezzel véghez vitte azt a bravúrt, ami korábban még senkinek sem sikerült, azaz, hogy egyazon szezonon belül az összes időmérőt megnyerje. Az első futamban pedig újból csak remekül rajtolva, körről körre növelve az előnyét huszonkettőre növelte a sikerei számát.

A Révész Racing is a csúcsra ért

A fordított rajtrácsos versenyben ezúttal is sokat jött előre, ám a győzelmet most nem sikerült megkaparintania, végül az előkelő harmadik helyen intették le.

– Hatalmas köszönettel tartozom a Révész Racing csapatának, elképesztően büszke vagyok mindenkire, az pedig egy igazi kuriózum, hogy huszonkét versenyt nyertünk – nyilatkozta az utolsó futam díjátadója után Kiss. A magyar pilóta végül 419 ponttal toronymagasan nyerte meg a sorozatot, megszerezve ezzel az ötödik Eb-címét – nem mellékesen pedig a Révész Racing begyűjtötte fennállása harmadik csapat Európa-bajnoki címét.

FIA kamion Eb: végeredmény
1. Kiss Norbert 419 pont
2. Jochen Hahn 314 pont
3. Sascha Lenz 274 pont
4. Antonio Albacete 269 pont
5. André Kursim 169 pont
6. Steffi Halm 162 pont
7. Jamie Anderson 152 pont
8. José Eduardo Rodrigues 106 pont
9. Stefan Faas 69 pont
10. Lukas Hahn 62 pont

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában