Labdarúgás, NB II., Nyíregyháza Spartacus FC

2023.10.02. 22:26

Szétzilálta ellenfelét a Szpari, négy góllal tömte ki a PMFC hálóját

A tizedik fordulót követően is veretlen maradt a Nyíregyháza.

Ezúttal is volt ok az örömre.

Fotó: Klub

Az immáron négy mérkőzés óta nyeretlen PMFC otthonában folytatta szereplését a Nyíregyháza Spartacus FC. A 2023-2024-es NB II.-es labdarúgó-bajnokság egyetlen még veretlen csapata, televíziós mérkőzésen mutatta meg kvalitásait.

Jobban kezdte a meccset a Pécs, elsősorban átlövésekkel próbálkozott a hazai gárda, ellenben a nyírségi védelem állta a sarat. Az első negyedórát követően kiegyenlítődött a játék, amely leginkább a mezőnyben zajlott, bár mindkét csapatnak megvoltak a maga helyzetei. Az első félidő végéhez közelítve Nagy Dominik iramodott meg, majd fektette el a kapust, ám ajtó-ablak helyzetben az oldalhálóba lőtt.

A fordulást követően sokáig nem változott a játék képe, ellenben az utolsó húsz percre felőrölte ellenfelét a Szpari, amely ezen időszak alatt négy gólt is szerzett, amely már csak azért is nagy szó, mivel a Pécs az első kilenc fordulóban összesen kapott négyet.

A 72. percben sikerült először feltörni a vendéglátó védelmét, ekkor Nagy Dominik érkezett remekül középen és fejelte a hálóba Géresi Krisztián tanári beadását. Ahogyan az előzetesen is várható volt, az első gól lényegében el is döntötte az összecsapást, a PMFC megroppant, hét perccel később pedig ismét remek ütemben támadott le a Szpari, Farkas Bendegúz szerzett labdát, majd passzolt Nagy Dominikhoz, aki Géresit hozta kihagyhatatlan helyzetbe. Egy perc sem telt el, amikor Géresi már harmadszor került főszerepbe, ezúttal Gresó Mátyást szolgálta ki, aki háromra növelte a szabolcsi fórt, míg a hosszabbításban Gresó szögletét követően, a fiatal Németh Barnabás lőtt a hálóba egy kisebb kavarodás után, ezzel bebiztosítva a Nyíregyháza sikerét.

A Spartacus így megőrizte, immáron tíz mérkőzés óta tartó veretlenségét, s egyúttal tapad a listavezető Győrre.

Labdarúgás: NB II., 10. forduló

Pécsi MFC–Nyíregyháza Spartacus FC 0–4 (0–0)
Pécs, PMFC Stadion, 600 néző, v.: Kovács (Máyer, Nagy).
Pécs: Helesfay – Svedjuk, Rácz (Gera, 65.), Takács, Majnovics (Varga 84.), Terbe, Hudák, Bachesz, Gyurkits (Bukovics, 79.), Szabó (Vas, 84.), Harsányi (Tóth 78.). Megbízott edző: Németh Zsolt.
Nyíregyháza: Fejér – Rjaskó, Gengeliczki, Baki (Alaxai, 52.), Farkas, Toma, Kesztyűs (Sigér, 67.), Nagy B., Nagy D. (Pataki, 82.), Géresi (Németh, 82.), Herjeczki (Gresó, 67.). Vezetőedző: Tímár Krisztián.
Gól: Nagy D. (72.), Géresi (79.), Gresó (80.), Németh (90+2.). 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában