Kézilabda NB II, Nyírbátor

2024.06.13. 12:36

Ennél többre vágytak

A Nyírbátor kétszer is edzőt váltott a bajnokság során.

Szon.hu

Mészáros Ákos volt a rájátszás házi gólkirálya

Fotó: Gazdag Mihaly

Az új lebonyolítású NB II.-es küzdelmeknek azzal a céllal vágott neki a Nyírbátor, hogy minél több pontot gyűjtve szerezzék meg az alapszakasz első négy helyének valamelyikét, hogy a lehető legjobb pozícióból kezdhessék meg a felsőházi rájátszást. Ez a céljuk csak részben sikerült, mert ugyan a negyedik helyet megszerezték, viszont csak három pontot vittek magukkal a folytatásra.
– Az előző szezonban bronzérmet szerzett kerettel vágtunk neki a mögöttünk hagyott idénynek – kezdte értékelést Petneházi Zsolt, a Nyírbátor szakágvezetője. – Három fordulót követően azonban sajnálatos betegség miatt Falcsik Miklós edzőnk távozott a kispadról, helyét Weibli Zoltán vette át, aki jelezte, hogy csak december végéig tudja vállalni a feladatot. Gondjainkat szaporította, hogy időközben gólerős játékosunk, Gubó Alex eligazolt tőlünk. Ezek a dolgok alaposan megváltoztattak mindent, hektikusra sikeredett az őszünk.

Pont nélkül a rájátszásban

Januártól már Tréki Tamás irányította a szakmai munkát, az NB I./B-s Ajkától érkezett szakember vezetésével játszották le az alapszakasz utolsó három mérkőzést. Ezekből kettőt megnyertek, különösen értékes volt a Hajdúnánás elleni siker, mert ennek a két pontját magukkal vitték a folytatásra. 
– Ez volt az utolsó alapszakaszbeli mérkőzésünk, amelynek az volt a tétje, hogy bekerülünk-e az első négy közé, vagy az alsóházban folytatjuk. Szerencsére győztünk, ezzel már teljesítettük is a legalapvetőbb célunkat – mondta a szakágvezető. 
A felsőházban aztán nem sok babért termett a Nyírbátornak, mind a nyolc mérkőzésüket elveszítették.
– Nincs mit szépíteni, borzasztó tavaszon vagyunk túl, nem fordult még elő a klub történetében, akármelyik osztályban is szerepeltünk, hogy a bajnokság ezen szakaszában egyetlen pontot sem szereztünk. Amellett, hogy erős ellenfelekkel játszottunk, jó pár játékosunkat megkeresték, így ők fejben, lélekben már máshol jártak – zárta Petneházi Zsolt.
Ami a folytatást illeti, a Nyírbátor játékosai most nyári pihenőre vonulnak, felkészülésüket augusztus elején kezdik a következő szezonra. 

Nyírbátori számok

Alapszakasz
Összesített
4. hely    14    7    1    6    383-382    15
Hazai pályán    
                 7    5    -    2    187-173    10
Vendégként
                 7    2    1    4    196-209    5
Rájátszás
Összesített
               8    -    -    8    200-246    0
Hazai pályán
              4    -    -    4    108-123    0
Vendégként
             4    -    -    4    92-123    0
Házi góllövőlista. 33 gólos: Mészáros Ákos. 26 gólos: Tamás Menyhért, Szedlacsek János. 23 gólos: Bor Márk. 19 gólos: Weibli Zoltán. 17 gólos: Beregi Márk. 15 gólos: Albecz Bencze, Láng Márk. 9 gólos: Lapos István. 7 gólos: Varga László. 5 gólos: Varga Richárd. 4 gólos: Siket Kornél. 1 gólos: Felföldi Róbert.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában