Labdarúgás, NB II., Nyíregyháza Spartacus FC

2023.10.01. 12:00

Televíziós meccsel folytatja a Szpari

A Pécs ellen játszik hétfőn este a Nyíregyháza Spartacus FC.

Baki Ákos (44) küzdelmes meccset vár.

Fotó: Trifonov Éva

A Pécs ellen folytathatja remek szériáját a Szpari, amely mint ismert, eleddig öt győzelem mellett négy alkalommal játszott döntetlent, ezzel pedig az NB II.-es pontvadászat egyetlen veretlen csapata. A soron következő ellenfél, a PMFC is nagy tervekkel vágott neki az idénynek, ám a legutóbbi összecsapásán, a regionális rivális Kozármisleny ellenében elszenvedett 3–0-s fiaskót követően megköszönték Weitner Ádám vezetőedző munkáját, helyét megbízási jelleggel Németh Zsolt vette át.

Négy rúgott és négy kapott gól

Pedig nem rajtolt rosszul a baranyai egylet, tizenhárom ponttal a bajnokság nyolcadik helyén áll – a Nyíregyháza a második –, ráadásul az első hét fordulóban gólt sem kapott, éppen ezért nem meglepő, hogy sokáig szintén veretlen volt. Érdekes statisztika, hogy négy kapott gól mellett csak négyet rúgtak az elmúlt kilenc forduló alatt, ami egyrészt bizonyítja, hogy igencsak stabil az alakulat védelme, ellenben azt is alátámasztja, hogy bőven van gond az ellenfél kapuja előtt.

– Egy erős, stabil futballt játszó csapathoz utazunk, ezt azt hiszem, hogy a kapott góljaik száma is megmutatja – vezette fel az összecsapást Tímár Krisztián, a Nyíregyháza vezetőedzője. – Nem lesz könnyű feltörni a védelmüket. A Pécs hozzánk hasonlóan jól szerepel a bajnokságban, minőségi kerettel rendelkezik, így izgalmas mérkőzésre számítok.

A játékosok közül a csapatkapitány, Baki Ákos szerint is küzdelmes találkozó következik, amelyen reményei szerint megtartja veretlenségét a nyírségi egyesület.

Mindenki bizonyítani akar

– Küzdelmes mérkőzésre számítok, hiszen két olyan csapat találkozik, amely viszonylag kevés gólt kapott eddig. Ráadásul tévés meccs lesz, ahol mindenki bizonyítani akar. A pécsiek rajtja is jól sikerült, szervezetten játszanak, így nagy taktikai csatát várok, de győzni szeretnénk – mondta el a csapatkapitány.

A PMFC–Nyíregyháza Spartacus mérkőzést hétfőn 20 órától rendezik. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában