Labdarúgás, NB II., Nyíregyháza Spartacus FC

2023.11.27. 10:48

Szebbnél szebb gólokat szereztek

Szenzációs napot fogott ki a Nyíregyháza, amely 7–1-re ütötte ki a Csákvárt.

Géresi Krisztián (szemben) háromszor vette be az ellenfél hálóját.

Fotó: Trifonov Éva

Sorozatban negyedik győzelmét aratta a Nyíregyháza Spartacus FC, amely a labdarúgó NB II. tizenhatodik fordulójában Csákváron vendégszerepelt. 

Nagyot játszott csapatként a nyírségi egylet, a játékosok közül kiemelkedett a három találatot jegyző Géresi Krisztián, de Myké Ramos, Nagy Dominik, Kesztyűs Barna és Novák Csanád is gólt szerzett, de a gárda egész kohézióját dícséret illeti.

Magabiztosan futballoztak

– Nagyon büszke vagyok a csapatra, örülök, hogy magabiztosan és jól futballoztunk – nyilatkozta közvetlenül a lefújást követően a Nyíregyháza vezetőedzője, Tímár Krisztián. – A héten mondtam a fiúknak, hogy három nagyon fontos mérkőzés vár még ránk ősszel, ezeket pedig meg kell próbálnunk megnyerni. Motiváltak voltak az első perctől kezdve, látszott rajtuk, hogy élvezték a meccset. Persze az sem mellékes, hogy közben kreatív támadójátékot bemutatva szebbnél szebb gólokat szereztünk. Éreztem rajtuk, hogy éhesek a sikerre, így ezúton is gratulálok a játékosaimnak. Edzői pályafutásom egyik legnagyobb arányú győzelme volt ez a Csákvár elleni diadal, még az U19-es válogatottal Bosznia-Hercegovina ellen nyertünk egyszer 6-2-re, azonban ez a mostani hét gól számomra is új rekord.

Minden csapat életében van olyan meccs, amikor semmi sem sikerül. A Csákvár éppen a Szpari ellen hozta össze ezt.

A Nyíregyháza bizonyított

– A Nyíregyháza ezúttal is bebizonyította, hogy egy nagyon jó csapat – dicsérte riválisát a Csákvár trénere, Tóth Balázs. – A vendégek csúcsformában futballoztak, miközben mi pedig alulmúltuk önmagunkat.

Sikerével a Nyíregyháza továbbra is feljutást érő helyen áll, attól függetlenül, hogy mit játszik egymással lapzártánk után a Vasas és a Győr. Ami pedig a folytatást illeti, még két fontos összecsapás vár a gárdára az idei naptári évben, előbb december 4-én hétfőn, televíziós meccsen fogadja a Spartacus a szintén riválisnak tekinthető Kozármislenyt, majd december 10-én a Siófokhoz látogat. 

Labdarúgás: NB II., 16. forduló

További eredmények: BVSC-Zugló–Tiszakécske 0–0, Gyirmót–Budapest Honvéd 1–1, Kazincbarcika–Soroksár 3–1, Pécs–Budafok 1–0, Mosonmagyaróvár–Szeged 0–1, Kozármisleny–Siófok 7–0, Ajka–Haladás 3–1.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában