Fiatalok focija

2023.12.07. 07:20

A vendég várdaiak két vállra fektették a Fradit

Ikszelt a Tarpa, nem jeleskedtek a Szpari fiataljai.

Az U13-as csapatok meccsét a fehér mezes Loki nyerte a házigazda Szpari ellen

Fotó: Mán László

Az elmúlt hét végén újabb korosztályok zárták le bajnokságuk idei felvonását. A Várda Labdarúgó Akadémia legidősebb fiataljai nem kis fegyvertényt hajtottak végre, hiszen három ponttal tértek haza a ferencvárosi vendégjátékukról. A tarpaiak gól nélkül zártak a vendég diósgyőriek ellen. A Nyíregyháza Spartacus tizenkilenc évesei kikaptak a Főnix Gold elleni meccsen.

A várdaiak a 17 éveseknél is jeleskedtek és nyertek a vendég MTK ellen. A nyíregyháziaknak nem sikerült az idei zárás, hiszen kikaptak Diósgyőrben. A 16 éveseknél a várdaiak gól nélküli meccset játszottak Diósgyőrben, Pakson a Szpari jutott vezetéshez és a 78. percig előnyben volt. Sajnos ekkor öngóllal egyenlő lett az eredmény, majd a hajrában és a ráadásban a paksiak is a kapuba találtak.

A legkisebbeknél csak a nyíregyháziak voltak érdekeltek, mindkét együttesük kikapott a vendég debreceniektől. 

U19. Kiemelt csoport

Ferencváros–Várda Labdarúgó Akadémia 0–3 (0–1)

Várda LA: Márton – Tenkács, Kozacsuk, Babics, Bliznjuk, Szirota, Racskó (Babják), Klinfinszkij, Ésik, Puporka (Biljusz), Kancsij. Edző: Csernijenko Ruszlan.

Gól: Kancsij (35.), Ésik (89. és 95.)

Csernijenko Ruszlan: – A stábbal együtt büszkék vagyunk a fiúkra, a második félidőben már érződött, hogy győzni fogunk. Fegyelmezetten, nagy alázattal és jól játszott a csapat. A védekezésünk nagyon stabil volt, a Fradinak helyzete sem igen akadt, és támadásban is jól teljesítettünk, a gólokon kívül még három tiszta helyzetünk is volt. Köszönöm a játékosoknak és a 

stábnak a félévi munkát, szép lezárása volt ez a mérkőzés ennek az időszaknak. Mindenkinek gratulálok!

Tarpa SC-DVTK 0-0

Tarpa: Bukrejev - Palcsej, Szojma, Lovcsikov, Mihalcsuk, Kolesnyik, Shved, Boldizsár (Nemes), Burdika (Bondarenko), Zolotoveckij (Soltis), Prihoda. Edző. Volodimir Kulyk.

Alapcsoport

Főnix Gold-Nyíregyháza Spartacus 2-0 (1-0)

Spartacus: Harman - Kárpátfalvi, Forgó, Bodnár (Turóczi), Veszeli, Chrien, Lakóczi, Pók (Lupsa), Asztalos (Ur), Tóth N., Márton. Edző: Balogh Zoltán.

Gól: Korponai (16.), Takács (49.).

U17. Kiemelt csoport

Várda Labdarúgó Akadémia–MTK Budapest 2–1 (1–0)

Várda LA: Tkacsenko – Osztrovka, Mavrodij, Barati (Koljada), Prjamov, Szikszai (Nagy), Kozma, Molnár, Csengeri, Rudik, Milik (Fedorov). Edző: Belényesi Miklós

Gól: Csengeri (31.), Szikszai (65.), illetve Molnár (öngól, 81.).

Belényesi Miklós: – Beigazolódott, amit a mérkőzés előtt vártunk. Az MTK jó alakulat, de mi is nagyon jó csapat vagyunk, és megérdemelt győzelmet arattunk, ha kihasználjuk a nagy helyzeteinket, sokkal hamarabb lezárhattuk volna a mérkőzést, de pontatlanok voltunk a kapu előtt. Mivel öngólt vétettünk, az utolsó tíz percet izgalmassá tettük, de a győzelmünk nem forgott veszélyben. Nagy segítségünkre voltak az U19-es játékosok, akik kimagasló teljesítményükkel maguk után húzták a többi játékost is. Ezt a nagyszerű győzelmet egy igazi kapuslegendának és nagyszerű embernek, kollégánknak Téglási Gábornak ajánljuk!

DVTK-Nyíregyháza Spartacus 4-0 (2-0)

Spartacus: Tóth Milán - Jakab, Tóth Máté, Balogh, Tóthszegi, Bíró (Ferenczi), Bora (Bakó), Hegedűs (Nagy), Sós, Tran Ba, Halász. Edző: Szatke Zoltán.

Gól: Kuznyecov (26., 36., 56.), Purzsa (83.).


U16. Kiemelt csoport

Diósgyőri VTK–Várda Labdarúgó Akadémia 0–0

Várda LA: Mihajljuk – Horvát, Fedor, Bíró (Király), Licz (Erdős), Knisz, Veprik, Amászta, Hodovanec (Osztroha), Budaházi (Ablonczy), Jazsik. Edző: Márton István.

Márton István: – Rengeteg technikai hibával tarkított küzdelmes mérkőzésen igazságos döntetlen született, amire nekünk tizenegy fordulót kellett várni. Némi hiányérzetem van, mert nagyobb hittel és pontosabb végjátékkal talán több is elérhettünk volna. Gratulálok az U15-ös játékosok helytállásához, köszönjük a segítséget!

Alapcsoport

Paks-Nyíregyháza Spartacus 3-1 (0-1)

Spartacus: Papik - Vaidych, Molnár (Kondor), Szabó Bagoly, Melich, Kalán, Sándorfi (Ling), Máté, Kovács (Juhász), Majoros. Edző: Papp Ákos.

Gól: Vaidich (öngól, 78.), Farsang (87.), Wiesner (892.)

U13. Észak-kelet

Nyíregyháza Spartacus-Debreceni VSC 2-5

Spartacus: Cservenyák - Nagy L., Muskóczki, Száfta, Kicsák, Sallai M., Kenyeres, Hanusi, Gál. Csere: Varga, Nagy B., Balla., Madura, Nagy Zs., Oláh, Jacsó. Edző: Marcsek Zoltán.

Gól: Sallai M. (14.), Hanusi (60.), illetve Nagy (7., 10., 20.), Szabados (12.), Molnár (46.).

A Szpari 13 éveseinek második gólját a szőke Hanusi Kende lőtte
Fotó: Mán László

U12. Észak-kelet

Nyíregyháza Spartacus-Debreceni VSC 0-2

Spartacus: Veress - Torrean, Hatházi, Kovács, Nagy, Barta, Prodán, Sipos, Varga. Heidinger, Spekker, Szabó, Papp, Czidor, Bukovinszki. Edző: Nemes Sándor.

Gól: Zsiga (35., 40.).

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában