MOB, Nyíregyházi Egyetem

2023.12.08. 11:03

Együttműködési megállapodást kötöttek

A Magyar Olimpiai Bizottság 23 felsőoktatási intézménnyel, köztük a Nyíregyházi Egyetemmel írt alá együttműködési megállapodást.

Dr. Szabó György és Dr. Vajda Ildikó.

Fotó: Egyetem

A Magyar Olimpiai Bizottság 23 felsőoktatási intézménnyel, köztük a Nyíregyházi Egyetemmel írt alá együttműködési megállapodást november 27-én, a Magyar Tudományos Akadémián megtartott ünnepség keretében a MOB Kettőskarrier-programjának kapcsán.

A sportolók megsegítése a cél

A Magyar Olimpiai Bizottság szeptember végén mutatta be Kettőskarrier-programját, amelynek küldetése, hogy a sportolóknak segítsen céljaik elérésében (legyen szó fizikai vagy mentális segítségről), illetve segítsen abban, hogy ne kelljen választaniuk a sport és a tanulás, illetve a sport és a munka között. A program része, hogy az élsportolók akár egyéni tanrend mellett mindenképp továbbtanulhassanak a versenyekre, vagy éppen az olimpiára való felkészülés mellett – ennek eredményeképp született meg a megállapodás szerdán 23 felsőoktatási intézménnyel: köztük 22 egyetemmel és egy főiskolával.

A Nyíregyházi Egyetemet Dr. Szabó György rektor és Dr. Vajda Ildikó a Testnevelés és Sporttudományi Intézet igazgatója képviselte. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában