Röplabda, Extraliga, Fatum-Nyíregyháza

2024.02.18. 19:27

Magabiztosan kezdett Székesfehérváron a Fatum

A nyírségi egylet elvette a MÁV Előre pályaelőnyét.

Magabiztos sikert aratott a Fatum-Nyíregyháza.

Fotó: Klub

Rövid szünet után az egyenes kieséses szakaszával folytatódik az női röplabda Extraliga. A Fatum-Nyíregyháza a MÁV Előre Foxconn otthonában kezdte meg a egyeddöntős párharcát. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó viaskodás első felvonása ennél jobban talán nem is sülhetett volna el a szabolcsi egylet szempontjából.

Az első szettben sokáig fej-fej mellett haladtak a felek, majd 10:10 után meglépett a Fatum. A Fehérvár azonban nem adta fel, a hazai gárda erőfeszítése pedig idővel kifizetődött, így 19:19-nél már újfent egál köszönt vissza az eredményjelzőről. Izgalmasan alakult a játékrész végjátéka, előbb a MÁV került előnybe, majd Földi Boglárka révén visszajött a Nyíregyháza. Adrian Chylinski tanítványai két szettlabdát is hárítottak, majd Pallag akadályozta meg a szabolcsi ünneplést. Valerin Carabali támadott kétszer is pontosan, amire mindig volt hazai válasz. Ivana Jeremics révén jött az újabb szettlabda, Földi Boglárka pedig blokkolt egy káprázatosat, így nyerte a játszmát a Fatum.

A második felvonást a Nyíregyháza kezdte jobban, amely olyannyira stabil volt ebben a játékrészben, hogy a szett derekára megduplázta a fórját. Remekül játszott a gárda, legfőképpen Nina Kocics volt elemében. A vendéglátó cserékkel próbálta felrázni a keretét, azonban ez sem oldotta meg a problémáit, így ezt a játszmát is megnyerte a Fatum.

A harmadik szettet ellenben a Székesfehérvár kezdte határozottabban, mire Adrian Chylinski azonnal időt kért. Ez megtette a hatását, fordított a Nyíregyháza, majd szép lassan el is távolodtak ellenfelüktől Tóth Fruzsináék. A végjátéknak magabiztos, öt pontos fórral vágott neki a Fatum, s habár csak az ötödik meccslabdát sikerült értékesíteni, bőven volt miből próbálkoznia a vendég alakulatnak, amely így ellopta a pályaelőnyt Fehérvárról, ennek révén pedig előnyből várhatja a párharc második felvonását. 

Röplabda: női Extraliga, negyeddöntő, 1. mérkőzés
MÁV Előre – Fatum Nyíregyháza 0-3 (-27, -14, -22)
MÁV Előre: Andersson 4, Matos 6, Michalewicz 8, Vacsi 5, Pallag 7, Dvoracek 11. Csere: Kovács (liberó), Király-Tálas 2, Markovic 6, Bednarek 1, Ventura, Orosz 3. Vezetőedző: Lukasz Przybylak.
Nyíregyháza: Kocics 23, Galvao 6, Földi 4, Jeremics 4, Carabali 11, Szabó L.7. Csere: Tóth F. (liberó), Antivero 5. Vezetőedző: Adrian Chylinski.

Adrian Chylinski: – Nagyon boldog, és büszke vagyok a csapatra, jó mérkőzést játszottunk, és végrehajtották a lányok, amit kértem tőlük. Most pár percig örülhetünk, de holnaptól már a második mérkőzésre készülünk. Megtettük az első lépést, ami önbizalmat kell, hogy adjon.    

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában