Labdarúgás, NB II., Nyíregyháza Spartacus FC

2024.02.21. 09:34

Visszaszerezték a klub tiszteletét

Voltak ugyan változások a Szpari keretében, de a téli szünet elsődlegesen nem az átigazolásokról szólt.

Továbbra is kiváló pozícióban van a Szpari.

Fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

Nyolc pont előnnyel vezeti a másodosztályú labdarúgó-bajnokságot a Nyíregyháza Spartacus FC, amely huszonegy forduló elteltével a bajnoki cím legfőbb várományosa. Persze mindezek ellenére a Szpari keretében is voltak változások a télen, amelyről Fekete Tivadar sportigazgató nyilatkozott a klub honlapján.

Nem ülhetnek a babérjaikon

– Féltávnál nagyon jó pozícióban vagyunk, de nem elégedhetünk meg ennyivel, éppen ezért szerettük volna tovább erősíteni a csapatot – kezdte mondandóját a sportigazgató. – A célunk innentől nem lehet más, minthogy elérjük a feljutó helyek egyikét. Megnéztük a posztokat, hogy hová kell még minőségi játékos, és ezért érkezett a védelembe Temesvári Attila, a középpályára és a támadó szekcióba Vida Kristopher, aki kellő nemzetközi tapasztalattal is rendelkezik, valamint előre Beke Péter, aki egy olyan támadó aki a 16-oson belül nagyon hatékony. Mivel a keret elég bő ezért úgy döntöttünk, hogy néhány játékost kölcsönadunk, egyértelműen azzal a céllal, hogy ők is játékban maradhassanak. Kiemelném közülük Németh Barnabást, aki nyáron érkezett hozzánk, egy nagyon tehetséges center, aki szépen fejlődött az ősz folyamán. De valljuk be őszintén, hogy Novák Csanád, Myke Ramos, Beke Péter, Vida Kristopher vagy Géresi Krisztián mellett kevés lehetőséget kapna. A jövőt tekintve viszont Németh Barnabás a csapat egyik erőssége lehet, ezért fontos hogy játsszon. Nyárig Siófokra adtuk kölcsön, és már most lehet látni az eredményét, két meccsen három gólt rúgott, élvezi a játékot.

Korábban komoly problémát jelentett az, hogy Nyíregyházára csábítson a klub egy-egy játékost. Most viszont, hogy az első helyen áll a gárda megfordult ez a tendencia.

Visszaszerezték a becsületet

– Az ősz folyamán visszaszereztük a klub tiszteletét, sikeresek voltunk, és könnyebbséget jelentett mindez az igazolásoknál – folytatta Fekete Tivadar. – Ugyanakkor fontosak voltak a személyes kapcsolatok. Kevés olyan labdarúgó van most itt, akit ne ismertem volna korábbról. Nem csak sportolókat igazoltunk, hanem embereket is. A jövőben is fontos lesz az egyes játékosok személyisége is. Nem akartunk viszont nagy változtatásokat, de a csapatot folyamatosan fejleszteni kell. Nem rövid távra tervezünk, egy-egy igazolás már a jövőnek is szólt. A menedzserek és a média dobott be neveket, mi is a sajtóból értesültünk néha arról, ki érkezik hozzánk. Ha leigazolunk valakit, azt az aláírás után azonnal bejelentjük, és az a biztos, ami a Nyíregyháza Spartacus felületein megjelenik.  Mindenáron nem akartunk játékost hozni, csak akit úgy ítéltünk meg, hogy erősítést jelenthet. Nem szerettük volna felborítani a csapategységet, ami eddig is az erősségünk volt.

Érintőlegesen már tárgyalnak

Talán picit korai még a távoli jövőről beszélni, de a szezon végén lejár néhány játékos kontraktusa. A tárgyalások már érintőlegesen folynak, viszont egyelőre nem ez van a központban. 

– Nyáron néhány játékosnak jár csak le a kontraktusa, velük még a korábbi vezetés állapodott meg – zárta gondolatait a szakember. – Elkezdjük majd az egyeztetéseket, de most azt szeretném, ha mindenki arra fókuszálna, hogy minél több pontot szerezzünk, és tíz év után feljutást ünnepelhessünk.

A Nyíregyháza Spartacus FC csapatára egy igazi rangadó vár a bajnokság huszonkettedik fordulójában, hiszen a Szpari televíziós meccsen látogat a közvetlen rivális Győr otthonába. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában