Labdarúgás, NB III., Kisvárda II., Sényő FC Selyem-Ber

2024.03.24. 16:11

A Kisvárda II. sikerét hozta a vármegyei derbi - Galéria!

Győzelmével a tabella élére ugrott a rétközi egylet.

Fotó: Gazdag Mihály

Vármegyei rangadóhoz méltóan paprikás hangulatban kezdődött a Sényő és a Kisvárda II. összecsapása a labdarúgó NB III. Észak-Keleti csoportjának 21. fordulójában. Nem sokat tapogatóztak a csapatok, a tizenegyedik percben egy baloldali beadást követően Kapacina Kevin kapásból bombázott a bal alsóba, ezzel vezetéshez juttatva a házigazdát. Nagy Sándor egylete azonban nem sokáig örülhetett, alig egy perccel később Ponomarenko kapott remek labdát az ellenfél tizenhatosánál, majd alig tíz méterről tanárian lőtte ki a hosszú sarkot, így mindössze tizenkét percnyi játék után egál köszönt vissza az eredményjelzőről.

Várdai előny a szünetben

A félidő utolsó momentumaként egy szabadrúgás után Bíró  fejelt gólt, így a nagyszünetre vendég előnnyel vonulhattak a felek. A második játékrészben próbálta átvenni a kontrollt a  vendéglátó, a 69.percben Rubus lépett oda rossz ütemben Orosznak, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. Kapacina Valér azonban mellé rúgta a tizenegyest, s ahogyan az lenni szokott ez megbosszulta magát, az utolsó tíz percre fordulva Ponomarenko tálalt mesterien Szikszai elé, aki eldöntötte a három pont sorsát.

Az őszi 2–2-őt követően ezúttal a Kisvárda ünnepelhetett, s mivel a Putnok kikapott Hatvanban, így Gerliczki Máté alakulata a tabella élére ugrott. 

Labdarúgás: NB III., 21. forduló
Sényő FC Selyem-Ber–Kisvárda II. 1–3 (1–2)
Sényő, Sporttelep, v.: Nagy (Tőkés, Vilmányi). 
Sényő: Talián – Orosz M., Szokol (Nagy N., 76.), Klepács, Farkas M., Vámos G., Szopkó (Garda, 59.), Vámos M. (Kapacina V., 64.), Kapacina K., Schmidt P., Lizák (Torkos, a szünetben). Edző: Nagy Sándor. 
Kisvárda II.: B. Ponomarenko – Kozacsuk, Rubus, Králik P. – Bíró R., Osztrovka, N. Ponomarenko (Benko, 91.), Szirota – Ésik Á. (Pongó-Dankai, 58.), Kristófi, Szikszai (Bliznjuk, 88.). Edző: Gerliczki Máté.
Gól: Kapacina K. (11.), illetve N. Ponomarenko (12.), Bíró (45.), Szikszai (81.).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában