Szpari

2024.03.30. 17:57

Hihetetlen gólokkal győzött a Nyíregyháza Spartacus

A Nyíregyháza Spartacus magabiztos győzelemmel lábalt ki a kisebb hullámvölgyből.

Nagy Dominik két góllal járult hozzá a győzelemhez

Forrás: nyiregyhazaspartacus.hu

Edzők szájából gyakran elhangzanak olyan, közhelyesnek tűnő megállapítások, hogy az „első másodperctől koncentrálni kell” és „minél hamarabb meg kell szerezni a vezetést”. Nos, Nagy Dominik megfogadta az intelmeket! Átfogó összegzés híján csak találgatni lehet, hogy minden idők leggyorsabb gólját szerezte-e meg: a Nyíregyháza Spartacus egykori válogatott futballistája rögtön a kezdő sípszó után, a félpályáról betalált a Mosonmagyaróvár kapujába. Csupán a reflexen múlik, ki mikor indítja el és állítja meg a stoppert, mi kevesebb mint négy másodpercet mértünk a sípszó és a labda landolása között.

A fantasztikus találat megadta a lendületet a nyíregyházi csapatnak, amely már a következő percben  növelhette volna az előnyét. A későbbiekben sem álltak meg a piros-kékek, a 25. percben kapufáig jutottak, a másik oldalon csupán egy-két kontrára kellett figyelni.

A Szpari már az első félidőben eldöntötte a mérkőzést. Nagy Dominik második találatával kettő volt közte, a 36. percben pedig Kovácsréti Márk szögletből, érintés nélkül csavart a kapuba, 3–0-ra alakítva az eredményt. Utóbbi megmozdulás bármikor a forduló gólja lehetne, már amikor nem eredményes valaki a félpályáról…

A második játékrészben már csak a különbség volt a kérdés, de nem született újabb gól. A Spartacus így is magabiztos játékkal tért vissza a győztes útra, két döntetlen és egy vereség után stabilizálta előnyét az NB II.-es tabella élén.

A forduló többi mérkőzését vasárnap, illetve hétfőn rendezik. A Szpari már csak nyolc bajnoki meccset játszik ebben az idényben.

Labdarúgás: NB II., 26. forduló

Mosonmagyaróvár–Nyíregyháza Spartacus 0–3 (0–3)
Mosonmagyaróvár, v.: Molnár (Máyer, Vad).
Mosonmagyaróvár: Auerbach – Simita (Végső, a szünetben), Papp Sz. (Csóka, a szünetben), Czingráber, Deák I., Hováth K. – Szabó B. (Illés, a szünetben), Radics, Vukaszovics – Puhtyejev (Szendeff, 81.), Máris (Mayer M., 81.). Vezetőedző: Nagy Ádám.
Nyíregyháza: Fejér – Baki, Gengeliczki, Temesvári – Farkas B., Kovácsréti (Oláh B., 71.), Nagy D. (Géresi, 60.), Kesztyűs B. (Sigér Á., 87.), Nagy B. – Novák Cs. (Beke, 71.), Gresó (Vass P., 60). Vezetőedző: Tímár Krisztián.
Gól: Nagy D. (1. és 31.), Kovácsréti (36.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában