Kosárlabda, NYÍKSE

2024.04.03. 10:23

Az előkelő kilencedik helyen zárt a NYÍKSE

Bosznia-Hercegovinában szerepelt az egyesület U12-es fiú csapata.

A NYÍKSE kilencedik helyezett csapata.

Fotó: Klub

Immáron tizenkettedik alkalommal rendezték meg Szarajevóban a Basket Cup névre keresztelt nemzetközi utánpótlás tornát, melynek fiú U12-es korosztályában a NYÍKSE is érdekelt volt. A harminc csapatot felvonultató megmérettetésen a nyíregyházi egylet a D-jelű ötösbe került, ahol két bosnyák és két szlovén klubbal nézett farkasszemet.

Keményebb volt a védekezés

A tornán egészen más szabályok érvényesültek, mint a hazai mérkőzéseken. A játékvezetők a védekezést bőven a faulthatáron túl engedték, megengedett volt a zárás és a labda kézbeadása is (handoff), illetve az itthoni ötös méretű játékszer helyett hatossal kellett játszani. 

Mindezek ellenére technikailag és taktikailag is felkészült volt a szabolcsi gárda, amely agresszivitásban ugyan felvette a versenyt a riválisokkal, de fizikálisan még van hová fejlődnie. 

Annak ellenére, hogy a négy csoportmeccsből hármat is megnyert a NYIKSE, sajnos nem sikerült a legjobb nyolcba kerülni, hiszen csak a két legjobb csoportmásodik folytathatta. 

Összességében viszont egyedüli magyar csapatként indulva,  az előkelő kilencedik helyen zárt a társaság, amely minden előzetese várakozást felülmúlt. Dicséret illeti a játékosokat, az edzői stábot, valamint a csapatot elkísérő több mint harminc fős szurkolói gárdát. 

A végső győzelmet a bosnyák Spars szerezte meg.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában