Labdar

2024.04.05. 12:16

Erőt ad-e a kupagyőzelem a Kisvárdának?

A Kisvárda Master Good az utolsó szalmaszálak egyikét ragadhatja meg.

A piros mezes kisvárdaiaknak ebben a szezonban még nem termett babér a DVTK ellen.

Fotó: Kovács Péter/Nemzeti Sport

A Kisvárda Master Goodnak hét mérkőzése maradt arra, hogy ledolgozzon 12 pont különbséget és megőrizze első osztályú tagságát. A csapatnak közel sincs saját kezében a sorsa, hiszen ha meg is nyerné a hátralévő hét bajnokiját, akkor is arra lenen szükség, hogy az éppen vonal felett álló Zalaegerszeg legalább négy meccset elveszítsen.

Révész Attila sportigazgató nemrég elárulta egy interjúban, már szerinte sincs reális esély arra, hogy együttese bennmaradjon az NB I.-ben, de amíg van rá matematikai sansz, addig küzdenie kell a társaságnak.

Az utolsó lehetőségek egyikét szombaton lehet megragadni Miskolcon. Noha hivatalosan a DVTK sem menekült még meg, aligha kell visszafelé figyelgetnie, elvégre a dobogó csak nyolc pontra van, míg a tizenegyedik hely tizenötre…

A kisvárdaiak honlapja szerint tizenegy NB I.-es mérkőzésen 2 győzelem, 4 döntetlen és 5 vereség a Diósgyőr elleni mérleg, ráadásul a szabolcsiak az utóbbi négy bajnokijukat elveszítették a szombati házigazda ellen. A Várda 2020 júniusában, a záró fordulóban elhozta a három pontot a DVTK Arénából, ám a legutóbbi két bajnokit egyaránt 2–0-ra elveszítette ott.
A múlt tehát nem sok jóval kecsegtet, hacsak abban nem bízhatunk, hogy Aleksandar Jovicicék hétközi, bravúros továbbjutása a Magyar Kupában akkora löketet ad a csapatnak, ami csodás szezonhajrát eredményez!

Labdarúgás: NB I., 27. forduló
Péntek
Újpest–ZTE 20
Szombat
Fehérvár FC–Mezőkövesd 14.15
DVTK–Kisvárda 16.30
DVSC–MTK 19.30
Vasárnap
Ferencváros–Paks 14.45
Kecskemét–Puskás Ak. 17.30

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában